Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Чорний перець – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, маринади, гарячі страви та навіть напої. Але не всі знають, які корисні властивості має приправа і як її правильно вживати.
Чорний перець (фото з відкритих джерел)
Експерти зазначають, що чорний перець горошком випереджає апельсин за кількістю вітаміну С у складі. Також у ньому міститься піперин, який прискорює обмін речовин в організмі, бореться із запаленням і допомагає краще засвоювати корисні речовини з інших продуктів. Щоб отримати максимум користі з чорного перцю, треба молоти його безпосередньо перед їдою.
Перець при застуді
Щоб швидше позбавитися кашлю, нагрійте півчайної ложки чорного перцю і змішайте його з теплим молоком. Цей напій добре прогріває горло і має відхаркувальний ефект.
Перець від зайвої ваги
Ця приправа стимулює вироблення слини та шлункового соку. Приправляючи перцем їжу, ви забезпечуєте собі гарний метаболізм та струнку фігуру. Але не слід перегинати ціпок, переконайтеся, що у тебе немає протипоказань. Перець не можна вживати при гастриті, анемії, алергії, запаленні сечостатевої системи.
Перець при циститі
Щодня приймайте тепле молоко із 1 ч. л. меленого перцю змішуючи з 1 ч. л. цукру. Такі ліки рекомендується приймати протягом одного тижня, не більше. Молоко з перцем і цукром здатне вилікувати не тільки запалення сечостатевої системи, але і запобігає імпотенції у чоловіків.
Нагадаємо, дослідження вчених з Американської кардіологічної асоціації показало, що люди, які регулярно їдять перець чилі, живуть довше.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про цілющі властивості солодкого перцю.
Новини