Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Кому категорично не можна їсти апельсини: відповідь лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому категорично не можна їсти апельсини: відповідь лікаря

Лікар-нутриціолог Юлія Половинська розповіла, кому категорично не можна вживати апельсини та чому

20 грудня 2021, 15:50
Поділіться публікацією:

Апельсини – смачний, доступний та корисний продукт, тому періодично він повинен з'являтися у раціоні. Але деяким людям краще відмовитись від цитрусових. Лікар-нутриціолог Юлія Половинська розповіла чому.

Кому категорично не можна їсти апельсини: відповідь лікаря

Апельсини (фото з відкритих джерел)

Зазначимо, що у складі апельсинів є вітаміни А, С, В, РР, а також магній, фосфор, калій, кальцій, залізо та інші цінні речовини. Але попри свою корисність, апельсини є сильними алергенами й вживання їх у великій кількості може призвести до алергічної реакції та анафілактичного шоку.

Експерт зазначила, що обмежити плід у меню варто також тим, хто має захворювання шлунково-кишкового тракту. А ще варто знати, що апельсин має високу кислотність, а це може погано позначитися на емалі зубів. Поступово вона може почати руйнуватися, тому, якщо п'єте апельсиновий сік, то беріть трубочку.

Крім того, всі цитрусові мають сечогінний ефект, і тому їх краще не їсти  при ниркових захворюваннях.

Нагадаємо, що перед вживанням овочі та фрукти потрібні мити, тому що на них накопичується бруд та різні бактерії. Але багато хто ставить собі питання, навіщо мити апельсини, мандарини та інші цитрусові, адже їх вживають без шкірки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що з листопада по грудень поточного року в Україні змінився цінник на цитрусові. З настанням грудня вартість цих фруктів почала стрімко падати.

Читайте також, що вітамін С (аскорбінова кислота) є потужним антиоксидантом, який зміцнює імунітет, захищає шкіру, знижує запальні процеси в організмі та виконує ще багато інших функцій. Вважається, що головним джерелом речовини є цитрусові, але вітаміну С багато і в інших овочах та фруктах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини