Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чи потрібно мити апельсини та інші цитрусові
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібно мити апельсини та інші цитрусові

Експерти розповіли, чому перед вживанням потрібно мити цитрусові, незважаючи на очищення плода від шкірки.

30 листопада 2021, 08:30 comments1558
Поділіться публікацією:

Перед вживанням овочі та фрукти потрібні мити, тому що на них накопичується бруд та різні бактерії. Але багато хто ставить собі питання, навіщо мити апельсини, мандарини та інші цитрусові, адже їх вживають без шкірки.

Чи потрібно мити апельсини та інші цитрусові

Навіщо мити апельсини (фото з відкритих джерел)

Лікар загальної практики Регіна Шайдулліна зазначила, що фрукти потрібно мити завжди, навіть ті, які потрібно очищати. За допомогою рук та ножа можна легко перенести мікроби зі шкірки на ту частину плоду, яку збираєтесь їсти. Причому, щоб заразитися, не потрібно багато збудників: вони дуже швидко розмножуються в організмі.

Інфекціоніст Денис Усенко розповів, що у магазинах на плоди можуть наносити різні склади, щоб покращити їхній зовнішній вигляд. Простим прополіскуванням змити їх непросто, тому кожен плід необхідно ретельно мити гарячою водою. Це стосується і тих фруктів, які ми чистимо, наприклад, цитрусових. Їх готують до тривалого зберігання та транспортування, тому миття перед вживанням обов'язково.

Нагадаємо, що цитрусові містять речовини, які імунна система може сприймати як чужорідні, тому реагує на них викидом гістаміну. Внаслідок цього у людини з'являється алергічна реакція.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, попри те, що апельсини — справжнє джерело вітамінів та корисних речовин, вживати їх варто з особливою обережністю, особливо під час сніданку. Чому?

Читайте також, що мандарини є незамінним атрибутом новорічних свят, тому попит на них у цей період помітно зростає. Проте зловживати плодами не варто. Лікар-дієтолог Ольга Григор'ян розповіла, яку небезпеку приховують ці цитрусові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини