Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог розповіла про приховану небезпеку мандаринів
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог розповіла про приховану небезпеку мандаринів

Мандарини є лідерами за змістом фруктози

8 грудня 2020, 19:10
Поділіться публікацією:

Мандарини є незамінним атрибутом новорічних свят, тому попит на них в цей період року помітно зростає. Однак, зловживати плодами не варто. Лікар-дієтолог Ольга Григорян розповіла, яку небезпеку приховують ці цитрусові.

Дієтолог розповіла про приховану небезпеку мандаринів

мандарини / фото: depositphotos

У складі мандаринів є вітаміни А, С, Д, К та інші цінні речовини, які зміцнюють імунітет, покращують роботу серцево-судинної системи, прискорюють метаболізм і допомагають швидко відновити сили. Крім того, насичений запах мандарин підіймає настрій і додає дому святкову атмосферу.

Однак, зловживати продуктом не варто, тому що ці цитрусові є лідерами за змістом фруктози. Тобто в них велика кількість простих вуглеводів, які швидко всмоктуються. А це прихована загроза, на яку слід звернути увагу.

Лікар наголосила, що людям, у яких цукровий діабет, ожиріння або тим, хто ретельно стежити за своєю фігурою, варто контролювати кількість з'їдених цитрусових за день. Наприклад, припустимо 1-2 плоди в день, не більше. Також не слід захоплюватися мандаринами алергікам, а також людям, у яких загострені захворювання шлунково-кишкового тракту і проблеми з печінкою.

Нагадаємо, що алергічна реакція на цитрусові може виникнути через те, що деякі речовини, які входять до складу фрукту, імунна система сприймає як чужорідні, і реагує на них викидом гістаміну. Звідси й з'являється нежить, набряк і висипання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати незвичайну та оригінальну закуску на новорічний стіл у вигляді мандаринки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини