Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки В яких овочах вітаміну С більше, ніж у цитрусових
commentss НОВИНИ Всі новини

В яких овочах вітаміну С більше, ніж у цитрусових

Експерти назвали три овочі, в складі яких міститься вітамін С і його більше, ніж у цитрусових

18 серпня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Вітамін С (аскорбінова кислота) є потужним антиоксидантом, який зміцнює імунітет, захищає шкіру, знижує запальні процеси в організмі й виконує ще безліч інших функцій. Вважається, що головним джерелом речовини є цитрусові, але вітаміну С багато і в інших овочах і фруктах.

В яких овочах вітаміну С більше, ніж у цитрусових

Вітамін С (фото з відкритих джерел)

Кучерява капуста

Це один з видів листової капусти, який набирає популярність у всьому світі. На смак овоч нагадує щавель і в ньому міститься велика кількість вітаміну С. За словами експерта, в 1 чашці рубаної кучерявої капусти — 90% денної норми цього елемента.

Брюссельська капуста

Ще один вид капусти, яка вдосталь забезпечить організм аскорбіновою кислотою, тому її потрібно періодично включати у своїй раціон. Брюссельська капуста також містить клітковину, фолієву кислоту, калій і інші мікроелементи.

Жовтий болгарський перець

Експерти рекомендують збагатити своє меню і жовтим болгарським перцем, в якому міститься потрійна денна доза вітаміну С. Його в овочі більше ніж в більшості цитрусових та інших продуктах.

Нагадаємо, попри те, що вітамін С — незамінний помічник у підтримці імунної системи, його надлишок в організмі може нашкодити здоров'ю. Вчені пояснили, чому його не можна призначати собі самостійно.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Австралії провели дослідження і з'ясували, що вітамін D найважливіший для правильної роботи всього організму. В першу чергу, він підсилює функції імунітету, запобігаючи різним простудним захворюванням, що особливо важливо в холодну погоду. Також цей вітамін сприяє засвоєнню кальцію та фосфору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини