Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Кілька порад, як визначити якісний мед
commentss НОВИНИ Всі новини

Кілька порад, як визначити якісний мед

Важливо споживати не тільки смачний, а й якісний мед

12 лютого 2021, 17:42
Поділіться публікацією:

Мед є улюбленими ласощами багатьох українців. Солодкий, тягучий, запашний — м-м-м, смакота. До того ж, смакота абсолютно природного походження, чим вигідно і відрізняється від більшості сучасних солодощів. Утім все частіше і частіше у суспільстві починають скаржитися на якість меду. Добіркою способів, що допоможуть зрозуміти, чи натуральні ласощі ви придбали, поділилися Times of India.

Кілька порад, як визначити якісний мед

Мед можна легко перевірити на якість. Фото із відкритих джерел

• Не кристалізується. На поверхні чистого натурального меду зазвичай не утворюються кристали, якщо його раптом різко охолодити. Такий мед має все одно залишатися рідким. Утім, якщо в медові є якісь домішки чи він повністю фальсифікований, його поверхня кристалізується за низької температури. Ба, більше: від основної медової маси може відділитися білий шар цукру.

• Біла піна. На поверхні органічного чистого сирого меду інколи з’являється біла піна. Це абсолютно нормально, адже є підтвердженням відсутності хімічних домішок та консервантів.

• Полум’я. Спеціалісти рекомендують також перевіряти якість меду із допомогою вогню. Для цього в банку із солодощами варто занурити сірник і підпалити його. Якщо мед натуральний, полум’я обов’язково спалахне. До речі, воно не обов’язково має бути сильним. В іншому випадку ваш мед, найімовірніше, містить різні хімічні домішки.

• Оцет. Чистий мед зазвичай не вступає в реакцію із оцтовою кислотою. Щоб спробувати цей спосіб, вам знадобиться кілька крапель меду та розчин оцту. У разі, коли на поверхні суміші після контакту з’явилася піна, це може означати, що ваш мед — не надто якісний.

Утім, спеціалісти уточнюють, що хоча зазвичай мед і бажано вживати в рідкому стані, інколи на його консистенцію впливає погода, а саме вологість. Чим вологішим є регіон, де збиратимуть мед, тим рідкішим він зрештою буде.

Раніше "Коментарі" розповідали, яким чином мед може нашкодити нашій печінці.

Також на порталі можна дізнатися, чому краще не додавати мед в чай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини