Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Їжте на здоров'я: дієтолог розвіяла популярний міф про сало
commentss НОВИНИ Всі новини

Їжте на здоров'я: дієтолог розвіяла популярний міф про сало

Лікар-дієтолог Анастасія Єгорова зазначила, чи можна вживати сало людям із проблемами серцево-судинної системи

8 грудня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Сало – смачний, популярний та поживний продукт, але навколо нього ходять різні міфи. Лікар-дієтолог Анастасія Єгорова розвіяла один із них, наголосивши, чи варто відмовлятися від продукту "сердечникам".

Їжте на здоров'я: дієтолог розвіяла популярний міф про сало

Сало (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначила, що людям, які мають проблеми із серцево-судинною системою, необов'язково повністю виключати зі свого раціону сало. Воно корисне для здоров'я, як і будь-який інший тваринний жир. Продукт збагачує організм вітамінами А, D, Е, а також залізом, марганцем, калієм, олеїновою, арахідоновою, ліноленовою та іншими цінними кислотами. Вживаючи сало, "сердечники" зміцнюють стінки судин, оскільки ці кислоти контролюють баланс холестерину в крові.

Однак, всі продукти потрібно вживати в міру, і сало не є винятком. Якщо з'їдатимете шматочок 1-2 рази на тиждень, то організм вам буде вдячний.

Сало потрібно з обережністю їсти людям, які мають проблеми з вагою, тому що продукт дуже калорійний і його легко можна переїсти.

Нагадаємо, що сало краще купувати саме на ринку. Там можна пройтися рядами, вибрати найкраще та найсмачніше. До того ж на ринку можна скуштувати шматочок. На що слід звернути увагу?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що британський лікар Радж Каран розвіяв найпопулярніший міф про користь молока та його вплив на стан кісткової системи.

Читайте також, що американські вчені протягом довгих років з'ясовували, як вплине вживання фруктів та овочів у ранньому віці на роботу серця та розвиток різних серцевих захворювань у майбутньому. Результати були опубліковані в журналі Circulation Американської кардіологічної асоціації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини