Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Свиняче сало — смачний, корисний та поживний продукт, але купувати його потрібно лише у перевірених фермерів чи продавців. Експерти перерахували кілька ознак, за допомогою яких можна розпізнати свіжість сала.
Як вибрати сало (фото з відкритих джерел)
Такий продукт, як сало, краще купувати саме на ринку. Там можна пройтися по рядах, вибрати найкраще та найсмачніше. До того ж на ринку можна скуштувати шматочок. На що слід звернути увагу?
— Для посолу підходить сало зі спинною та бічною частиною туші товщиною не менше 2,5 см (без урахування товщини шкурки), яке називається шпиком.
— Непридатне для посолу сало з черевної частини туші, а також сало, взяте вздовж хребта – там проходить тонка жиляста плівка, і сало в цьому місці тверде.
- Колір сала має бути білим або ніжно-рожевим, а не жовтим або сіруватим, що характерно для сала, взятого від старої тварини.
— Вибираючи сало, звертай увагу на шкірку. Бажано, звичайно, щоб вона була тією самою, осмоленою за допомогою соломи. Але в будь-якому випадку пам'ятайте, що тонка шкірка жовтуватого або рожевого відтінку — знак, що сало вийде м'яким і смачним. Товста шкірка говорить про те, що сало буде твердим. А шкірка коричневого кольору попереджає, що це сало для посолу стареньке.
Нагадаємо, що ціна на солоне сало в Україні сьогодні становить 185 гривень за один кілограм. Варто зазначити, що ще у вересні поточного року його середня ціна була меншою на 40 гривень.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дієтолог Ірина Кустова розповіла, чим корисно сало для організму і що буде, якщо його вживати регулярно.
Новини