Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Багато хто вважає, що сало — шкідливий для фігури та здоров'я продукт. Але результати недавніх досліджень свідчать про протилежне. Лікар-дієтолог Ірина Кустова виданню Wday розповіла, чим корисно сало для організму і що буде, якщо його вживати регулярно.
Холестерин
Регулярне вживання сала позитивно позначається на серцево-судинній системі. Вчені довели, що це продукт знижує рівень "поганого" холестерину в крові, мінімізують ризик появи інсульту та інших проблем. Сало містить арахідонову та лінолевої жирні кислоти, які очищають судини від бляшок. А ось від булочок та інших солодощів краще відмовитися.
Схуднення
Дослідники з'ясували, що вживання сала не призводить до зайвої ваги, якщо дотримуватися певної дозування (10-30 грам). Причому, продукт краще вживати в першій половині дня, за 30 хвилин до трапези, тоді воно швидко насичує організм і зменшує апетит.
Енергія
Виявляється, що сало — енергетичний продукт, який підвищує витривалість і відновлює сили. Експерти рекомендують вранці з'їдати маленький шматочок сала, щоб підвищити свою продуктивність, енергію і настрій.
Імунітет
У салі міститься селен — важливий мікроелемент, який зміцнює захисні сили імунної системи, підвищуючи її опірність до багатьох захворювань. Тому, сало має бути завжди в холодильнику, особливо під час холодів.
Але разом з цим, сало, як і будь-який інший продукт, має ряд протипоказань. Його слід обмежити в раціоні людям, у яких проблеми з жовчним міхуром. Від смаженого і копченого сала також краще відмовитися, тому що воно може негативно впливати на роботу нирок і печінки через вміст шкідливих канцерогенів.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що буде з організмом, якщо вживати мед кожен день.
Новини