Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Експерт розповіла, яке харчування врятує від варикозу
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповіла, яке харчування врятує від варикозу

Флеболог Дарина Клименко розповіла, які продукти варто додати до раціону, якщо хочете запобігти варикозу

1 грудня 2021, 16:10
Поділіться публікацією:

З варикозною хворобою стикаються до 60% населення планети, і причини її виникнення можуть бути різні. Якщо ви хочете запобігти недузі, тоді допомогти у цій справі здатний правильний раціон.

Експерт розповіла, яке харчування врятує від варикозу

Як захиститись від варикозу (фото з відкритих джерел)

Флеболог Дарина Клименко розповіла, що в групі ризику насамперед перебувають люди, у роді яких вже є подібні діагнози. Але зміцнити судини та забезпечити максимальний захист від варикозу можна, дотримуючись певних рекомендацій щодо харчування.

Експерт підкреслила, що раціон необхідно збагатити свіжими фруктами та овочами, а також олією, цільнозерновим хлібом, горіхами, гречкою, цитрусовими, курагою, тому що в їх складі багато вітаміну Р, клітковини, магнію, калію, флавоноїдів, які зменшують проникність стін судин. І обов'язково потрібно забезпечити рясне пиття – не менше двох літрів протягом дня.

А ось від алкогольних напоїв, солодкого газування, випічки, кави, напівфабрикатів краще відмовитись.

Однак, перш ніж переглянути свій раціон або починати приймати препарати з комплексом вітамінів, потрібно проконсультуватися з фахівцем.

Нагадаємо, якщо хочете захистити себе від варикозу, відмовтеся від шкідливих звичок, зокрема куріння та вживання алкогольних напоїв. Крім того, постарайтеся контролювати свою вагу, щоб навантаження на судини не зростало, як це буває при ожирінні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо є проблеми із кровообігом, варикозним розширенням судин, артритом, остеохондрозом – допоможе мускатний горіх.

Читайте також, що оливкова олія вважається одним із найефективніших натуральних засобів лікування варикозу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини