Головна Новини Здоров'я наше тіло Що робити зараз, щоб потім не страждати від варикозу
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити зараз, щоб потім не страждати від варикозу

Дослідники поділилися порадами, які потрібно взяти до уваги, тому що вони допомагають уникнути варикозу

18 травня 2021, 22:40
Поділіться публікацією:

Варикоз — це дуже поширене захворювання, яке найчастіше зустрічається у жінок після 40 років. Але замість того, щоб лікувати недугу, потрібно постаратися зробити все можливе, щоб запобігти її появі. Як це зробити?

Що робити зараз, щоб потім не страждати від варикозу

Профілактика варикозу (фото з відкритих джерел)

Експерти кажуть, що вплинути на генетику, вік або стать ніхто не в силі, але можна змінити спосіб життя. Насамперед займіться фізичною активністю, тому що при малорухливому способі життя, коли людина сидить або стоїть, м'язи на ногах не скорочуються, а кров починає накопичуватися у венах.

Можна зайнятися плаванням, ходьбою, їздою на велосипеді, бігом — тим, до чого лежить душа. Але якщо у вас є схильність до цього захворювання, тоді виключіть футбол, важку атлетику, єдиноборства.

Проте одних занять спортом, як кажуть дослідники, не достатньо. Потрібно щодня робити зарядку, а у перервах на роботі міняти позу, робити прості вправи, щоб розім'ятися.

Ще один важливий аспект — правильний вибір взуття. Жінкам не рекомендується щодня ходити на підборах. Краще вибрати черевики з невеликим підйомом або кросівки, а ось шпильки залишити для особливих випадків.

Також слід відмовитися від шкідливих звичок, зокрема куріння і вживання алкогольних напоїв. Крім того, постарайтеся контролювати свою вагу, щоб навантаження на вени не збільшувалося, як це буває при ожирінні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що варикоз — поширене захворювання нижніх кінцівок, від якого страждає приблизно п'ята частина дорослого населення Землі.

Якщо ви зіткнулися з цією проблемою, вам потрібно дотримуватися здорового способу життя й особливу увагу приділити харчуванню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини