Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Варикоз — поширене захворювання нижніх кінцівок, від якого страждає приблизно п'ята частина дорослого населення Землі. Якщо ви зіткнулися з цією проблемою, вам потрібно дотримуватися здорового способу життя й особливу увагу приділити харчуванню.
Варикоз (фото з відкритих джерел)
Лікар-флеболог Олексій Скринник розповів, які продукти слід обмежити в раціоні, якщо у вас варикозне розширення вен. В першу чергу, за його словами, варто відмовитися від продуктів, які виводять з організму рідину, а значить мають сильний сечогінний ефект. Річ у тому, що при підвищеному сечовипусканні та потовиділенні відбувається вимивання рідкої частини крові й кров згущається, а при варикозній хворобі це може привести до ускладнень, зокрема, формуванню тромбу.
До продуктів, які виводить рідину з організму відносять: кавун, гарбуз, виноград, кабачки, селера, морквяний сік, огірки, ананас, айва. Ці овочі та фрукти необхідно мінімізувати в раціоні. Також відмовтеся від кави та алкогольних напоїв.
При варикозі свій раціон необхідно збагачувати продуктами, в складі яких багато речовин, здатних зміцнювати стінки кровоносних судин, робити їх більш еластичними. У цю групу потрапляють цитрусові, ківі, капуста, часник, горіхи, чорний шоколад, морепродукти, смородина, оливкова олія і т.д.
Нагадаємо, що влітку варикоз може погіршити стан ніг і спровокувати всілякі ускладнення. Серед них, наприклад, набряклість, яка також може бути одним з перших симптомів хвороби. Як зберегти здоров'я ніг, дізнайтеся в нашому матеріалі.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як оливкова олія допомагає впоратися з варикозом.
Новини