Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Експерт назвала головні принципи здорового травлення
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт назвала головні принципи здорового травлення

Лікар - нутриціолог Вероніка Хуснутдінова склала чек-лист із головних принципів здорового травлення

27 жовтня 2021, 21:45
Поділіться публікацією:

Щоб організм правильно функціонував, потрібно дотримуватись принципів здорового травлення, оскільки від харчування залежить 80% здоров'я. Нутриціолог Вероніка Хуснутдінова на своїй сторінці в Instagram перерахувала найголовніші з них.

Експерт назвала головні принципи здорового травлення

Які принципи здорового харчування (фото з відкритих джерел)

Фахівець наголосила, що при вживанні їжі необхідно стежити за своєю позою. Потрібно сидіти прямо, не сутулитися, не ставити ноги вище за пояс (це профілактика рефлюксу). Також під час їжі необхідно прибрати телефон та інші гаджети, тому що перегляд передач або фільмів сприяє виробленню в організмі кортизолу, які негативно позначається на роботі травної системи.

Ще один принцип здорового харчування полягає в тому, що потрібно їсти свіжоприготовлену їжу (максимум на 2-й день). Далі вона починає розкладатися і стає "важкою" для травлення.

Нутриціолог зазначила, що жувати кожну ложку їжі потрібно щонайменше 20-25 разів (ця звичка виробляється не менше 90 днів – але вона "суперпомічниця" ферментам). При цьому не можна запивати їжу холодними напоями.

Крім цього, постарайтеся дотримуватися режиму приймання їжі, вживайте її в один і той же час, 3 рази на день, дотримуючись вікна приблизно в 4 години. Між вечерею та сніданком має проходити щонайменше 12 годин.

Нагадаємо, з віком обмін речовин в організмі починає сповільнюватися, тому після 30 років потрібно переглянути свій раціон, щоб покращити здоров'я та запобігти набору зайвої ваги. Експерти розповіли, що варто додати до свого меню.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що система травлення одна з найважливіших, але одночасно вразливих структур внутрішніх органів. Щоб вона добре працювала, її потрібно правильно підтримувати, а допоможе цьому один звичайний продукт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини