Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як харчуватися після 30 років, щоб не погладшати
commentss НОВИНИ Всі новини

Як харчуватися після 30 років, щоб не погладшати

Експерти розповіли, що потрібно додати до раціону після 30 років, щоб не набрати зайвих кілограмів

27 жовтня 2021, 11:15
Поділіться публікацією:

З віком обмін речовин в організмі починає сповільнюватися, тому після 30 років потрібно переглянути свій раціон, щоб покращити здоров'я та запобігти набору зайвої ваги. Експерти розповіли, що варто додати до свого меню.

Як харчуватися після 30 років, щоб не погладшати

Харчування після 30 років (фото з відкритих джерел)

Багато білка

Білок відіграє важливу роль у харчуванні після 30 років, тому що сприяє зменшенню жирового прошарку та відповідає за м'язову масу. Потрібно стежити, щоб у раціоні була достатня кількість цієї речовини. Збагачуйте меню яйцями, рибою, нежирним м'ясом.

Правильні жири

Багато людей при схудненні повністю відмовляються від жирів, але цього робити не варто. Організму необхідні жири, щоб нормально функціонувати, а їх відсутність негативно вплине на здоров'я.

Овочі

Додайте до раціону більше овочів, тому що вони є джерелами вітамінів, корисних речовин та антиоксидантів. Клітковина, яка міститься в більшості овочів, покращує травлення та сприяє гарній фігурі.

Питання із солодким

Не варто повністю відмовлятися від солодкого, якщо це проблематично. Просто слідкуйте за тим, скільки вживаєте шоколаду, тістечок та інших десертів, щоб ласощі не відклалися потім на ваших стегнах.

Режим харчування

Перегляньте свій режим живлення. Пам'ятайте, що потрібно регулярно харчуватися, а не тоді, коли дозволяє вам час. Їжте часто, але невеликими порціями, щоб обмін речовин працював швидко. На сніданок приймайте вуглеводи, на обід – вуглеводи та білки, на вечерю – білки. Перекушувати можна горіхами та фруктами.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікарі-дієтологи назвали найголовніші помилки у харчуванні, які можуть прискорити процес старіння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини