Головна Новини Здоров'я дієта і харчування До яких захворювань призводить дефіцит вітаміну D
commentss НОВИНИ Всі новини

До яких захворювань призводить дефіцит вітаміну D

Вчені з'ясували, до яких проблем зі здоров'ям може призвести нестача вітаміну D в організмі

19 квітня 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

"Сонячний" вітамін D дуже важливий для нашого організму, тому що підтримує хороше самопочуття і зміцнює імунну систему. Навесні його може не вистачати через нестачу сонця, але не можна допускати його дефіциту в організмі.

До яких захворювань призводить дефіцит вітаміну D

Дефіцит вітаміну D (фото з відкритих джерел)

Дослідники визначили, що нестача вітаміну D негативно впливає на роботу усіх систем, зокрема, знижує функцію мітохондрій, які приводять у дію м'язи. Експеримент на лабораторних гризунах показав, що дефіцит цієї речовини може призвести до м'язової дегенерації. Функція мітохондрій у скелетних м'язах була порушена на 37%, але це далеко не все. За словами вчених, брак вітаміну D в організмі може призвести до підвищення ризику виникнення таких серйозних захворювань як рак, цукровий діабет і навіть коронавірус.

Завершивши дослідження, вчені намагаються з'ясувати, як саме недолік цього вітаміну впливає на функцію скелетних м'язів і мітохондріальний контроль.

Зазначимо, що вітамін D в нашому організмі допомагає регулювати засвоєння кальцію і фосфору, також він разом із вітаміном A і цими елементами захищає організм від застуди, очних і шкірних захворювань. Вітамін D необхідний для функціонування щитоподібної залози та нормального згортання крові.

Нагадаємо, щоб розрахувати потребу організму в добовій дозі вітаміну D, вчені розробили програму-калькулятор. Розрахунок заснований на масі тіла, часі перебування на сонці та реакції шкіри на сонячні промені.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти необхідно додати до свого раціону, тому що вони містять високу дозу вітаміну D.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини