Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Для серця і кишківника: яку кашу треба їсти вранці
commentss НОВИНИ Всі новини

Для серця і кишківника: яку кашу треба їсти вранці

Дослідники розповіли, що вранці бажано вживати пшеничну кашу і пояснили, у чому її користь для організму

17 серпня 2021, 09:30 comments1031
Поділіться публікацією:

Ідеальним варіантом для сніданку є каша і більшість людей вибирає вівсянку. Але є й інші види круп, на які варто звернути увагу, тому що вони не менш корисні для здоров'я. Дослідники розповіли про користь пшеничної каші.

Для серця і кишківника: яку кашу треба їсти вранці

Каша для сніданку / Фото: povar

Для серця

Вчені з Університету Кентуккі знайшли зв'язок між вживанням цільнозернових продуктів і запобіганням ризику серцевих захворювань. У складі пшона знаходиться багато магнію, а цей мікроелемент допомагає нормалізувати артеріальний тиск, а завдяки клітковині ще і бореться зі "шкідливим" холестерином. Крім того, вживання пшеничної каші допоможе очистити організм від токсинів і знизить ризик виникнення атеросклерозу.

Для кишківника

Пшоно може поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту, зокрема усунути метеоризм, спазми, здуття живота та інші порушення.

При діабеті

Дослідники з'ясували, що пшенична каша корисна для людей, у яких діагностовано цукровий діабет. Ця крупа не сприяє набору зайвої ваги, але ж саме ця категорія людей найбільше схильна до ожиріння. Крім того, пшоно сприяє нормалізації процесу вироблення організмом інсуліну.

Нагадаємо, що людям з гіпертонією (підвищеним тиском) варто дотримуватися здорового способу життя, зокрема переглянути свій раціон. Медики перерахували продукти, якими бажано збагатити свій сніданок.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато людей вживають на сніданок курячі яйця. Це правильне рішення, оскільки такий продукт ідеально підходить для ранкового раціону. Яйця збагачують організм холіном — органічною речовиною, яка допомагає нормалізувати роботу печінки, рівень холестерину в крові, а також знижує ризик розвитку атеросклерозу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

17 серпня 2021, 09:07

Вы пишите о пшеничной или же о пшенной каше?!в тексте все перемешано-в одном предложении пшеничная каша в другом ПШЕНО


Новини