Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Для довголіття: який фрукт потрібно терміново включити в раціон
commentss НОВИНИ Всі новини

Для довголіття: який фрукт потрібно терміново включити в раціон

Американські дослідники розповіли про корисні властивості айви і порадили вживати її частіше

18 липня 2021, 15:50
Поділіться публікацією:

Влітку потрібно збагачувати свій організм вітамінами і мікроелементами, які можна знайти в різних фруктах. Особливу увагу американські медики радять звернути на айву. Якими ж корисними властивостями вона володіє?

Для довголіття: який фрукт потрібно терміново включити в раціон

Айва (фото з відкритих джерел)

Відомо, що в складі айви міститься вітаміни А, С, Е, В, а також калій, натрій, залізо, цинк та інші речовини, які потрібні організму для правильної роботи. Крім цього, плоди фрукта багаті на органічні сполуки, зокрема катезіни і епікатехіни.

Американські дослідники рекомендують частіше додавати айву в свій раціон, тому що вона сприяє довголіттю. Наприклад, у ній багато антиоксидантів, які уповільнюють процеси передчасного старіння і виконують протипухлинну дію. Тобто, сполуки, що входять до складу цього фрукту, захищають клітини організму і перешкоджають розвитку онкологічних захворювань.

Також айва позитивно впливає на травлення і серцево-судинну систему. Калій, яким багатий фрукт, допомагає нормалізувати артеріальний тиск і рівень холестерину в крові, знижуючи ризик розвитку різних захворювань і серцевих проблем.

Крім того, експерти розповіли, що айва сприятливо впливає на нервову систему, покращуючи психологічний стан і настрій.

Нагадаємо, що медики знайшли в абрикосі "ключ до довголіття", оскільки цей фрукт володіє багатим вітамінно-мінеральним складом. У ньому є і марганець, і калій, і магній, й інші мікроелементи, необхідні організму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кумкват - фрукт, у складі якого є вітаміни, мінерали та флавоноїди, які підвищують стійкість організму до канцерогенів, захищаючи його від розвитку онкології.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини