Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Влітку потрібно збагачувати свій організм вітамінами і мікроелементами, які можна знайти в різних фруктах. Особливу увагу американські медики радять звернути на айву. Якими ж корисними властивостями вона володіє?
Айва (фото з відкритих джерел)
Відомо, що в складі айви міститься вітаміни А, С, Е, В, а також калій, натрій, залізо, цинк та інші речовини, які потрібні організму для правильної роботи. Крім цього, плоди фрукта багаті на органічні сполуки, зокрема катезіни і епікатехіни.
Американські дослідники рекомендують частіше додавати айву в свій раціон, тому що вона сприяє довголіттю. Наприклад, у ній багато антиоксидантів, які уповільнюють процеси передчасного старіння і виконують протипухлинну дію. Тобто, сполуки, що входять до складу цього фрукту, захищають клітини організму і перешкоджають розвитку онкологічних захворювань.
Також айва позитивно впливає на травлення і серцево-судинну систему. Калій, яким багатий фрукт, допомагає нормалізувати артеріальний тиск і рівень холестерину в крові, знижуючи ризик розвитку різних захворювань і серцевих проблем.
Крім того, експерти розповіли, що айва сприятливо впливає на нервову систему, покращуючи психологічний стан і настрій.
Нагадаємо, що медики знайшли в абрикосі "ключ до довголіття", оскільки цей фрукт володіє багатим вітамінно-мінеральним складом. У ньому є і марганець, і калій, і магній, й інші мікроелементи, необхідні організму.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кумкват - фрукт, у складі якого є вітаміни, мінерали та флавоноїди, які підвищують стійкість організму до канцерогенів, захищаючи його від розвитку онкології.
Новини