Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог розповіла, чому не можна запивати їжу
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог розповіла, чому не можна запивати їжу

Виявляється, пити під час їжі не шкідливо, важливо розуміти, скільки і з чим

27 серпня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

Багато панічно бояться запивати їжу, щоб не погладшати. Скільки потрібно пити води? І чому не можна запивати їжу під час прийняття їжі? Про це розповіла відомий український дієтолог Світлана Фус.

Дієтолог розповіла, чому не можна запивати їжу

Чому не можна запивати їжу, фото з відкритих джерел

За словами дієтолога, треба бути уважним до свого організму. По-перше, почуття спраги. В обов'язковому порядку — як тільки хочеться пити, то потрібно це робити. По-друге, колір сечі. Якщо темна, води треба пити більше, якщо світла — значить рідини в організмі достатньо. По-третє, вода, яка надходить в організм з овочами та фруктами. Потрібно про це пам'ятати й розширювати діапазон вживаних продуктів.

Головні аргументи, чому не можна запивати їжу під час прийняття їжі, — розбавляється шлунковий сік, погіршується процес перетравлення їжі, збільшується обсяг шлунка. Багато ще чого говорять з цього приводу.

"Якщо ми їмо щільну їжу, наприклад бутерброд із цілозернового хліба з листям салату і сиром, який складно жується, сухуватий і не ковтається, його можна запити невеликою кількістю рідини. У такому випадку можна кожен шматочок зробити більш м'яким і ретельніше його пережувати. А це набагато корисніше, ніж щільна, погано механічно оброблена їжа. Пити під час їжі не шкідливо, важливо розуміти, скільки й із чим. Слідкуйте за своїми відчуттями , — радить дієтолог знаходити "золоту середину".

Раніше вчені з Великобританії під час нового дослідження довели, що дієти можуть бути ефективні при лікуванні онкологічного захворювання. Правильний раціон здатний запобігти недузі.

Нагадаємо, ми недавно інформували про кавунову дієту для схуднення: вся правда про екстремальне харчування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини