Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог пояснила, чим загрожує надлишок білка в організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог пояснила, чим загрожує надлишок білка в організмі

Лікар-дієтолог Олена Кален розповіла, чим може бути небезпечна для здоров'я високобілкова дієта

5 січня 2022, 14:45
Поділіться публікацією:

Білок є цінним енергокомпонентом організму людини. Він допомагає формувати клітини та тканини, а також підтримувати обмінні процеси. Але його надлишок загрожує серйозними наслідками здоров'ю.

Дієтолог пояснила, чим загрожує надлишок білка в організмі

Чим загрожує надлишок білка в організмі (фото з відкритих джерел)

Лікар-дієтолог Олена Кален розповіла, що високобілкова дієта може порушити роботу серцево-судинної системи та внутрішніх органів. Річ у тому, що при такому типі харчування людина отримує мало вуглеводів та жирів, тому що основу раціону починають складати білки. В результаті відбувається перенасичення і в роботі організму може статися збій, зокрема порушиться вітамінний обмін, постраждає нервова система, почнуть збільшуватися відкладення жиру в печінці та погіршитись стан волосся та нігтів через вимивання кальцію.

Експерт зазначила, що джерелом білка є в основному продукти тваринного походження, а при їхньому регулярному вживанні в організмі підвищується і рівень холестерину, який погано позначається на серцево-судинній системі.

Лікар підкреслила, що для міцного здоров'я важливо дотримуватись правильного та збалансованого харчування. За великим рахунком, треба дотримуватися приблизно такого раціону: 10-35% (білки), 18-35% (жири), 45-67% (вуглеводи).

Нагадаємо, що білок має велике значення для організму людини, тому його періодично потрібно заповнювати за допомогою правильних продуктів. Тренер-дієтолог Анастасія Полтавська розповіла, що треба додати до свого раціону.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що медики розповіли про користь білка та перерахували ознаки, які вказують на нестачу цього мікроелемента в організмі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини