Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Які ознаки вказують на дефіцит білка в організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Які ознаки вказують на дефіцит білка в організмі

Медики розповіли про користь білка і перерахували ознаки, які вказують на нестачу цього мікроелемента в організмі

8 липня 2021, 23:50
Поділіться публікацією:

Білки виконують в організмі безліч функцій, тому не дивно, що їх дефіцит загрожує серйозними проблемами зі здоров'ям. Щоб цього не допустити, вчасно реагуйте на "дзвіночки" організму.

Які ознаки вказують на дефіцит білка в організмі

Дефіцит білка в організмі (фото з відкритих джерел)

Експерти зазначили, що білки допомагають підтримувати рівень цукру в крові, зберігаючи почуттю ситості, а їх нестача призводить до постійного голоду. Тому, якщо вам після прийому їжі все одно хочеться їсти — варто перевірити здоров'я.

Також дефіцит білків може викликати підвищену стомлюваність, слабкість в м'язах і болі в суглобах. Так, коли людина сидить на жорсткій дієті й мало рухається, насамперед вона втрачає м'язи, що загрожує сумними наслідками.

Медики підкреслюють, що через брак білка в організмі страждають волосся, шкіра і нігті, точніше вони втрачають свій красивий і здоровий вигляд.

Також дефіцит цього мікроелемента провокує набряклість, тому що порушується водно-сольовий баланс організму, в результаті рідина накопичується у тканинах, через це можуть з'являтися припухлості, набрякати щиколотки і т.д.

Крім того, нестача білків характеризується загальною втомою. Людина скаржиться на занепад енергії та сил, у неї скаче інсулін в крові, тому слабкість може вивлятися після будь-яких фізичних навантажень.

Нагадаємо, що раціон повинен бути правильно збалансованим, щоб організм отримував достатню кількість білка, жирів і вуглеводів. Якщо ви хочете скинути пару зайвих кілограмів, тоді раціон потрібно будувати на білкових продуктах. Але якою має бути їх добова норма?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому потрібно починати день із білкового сніданку?




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини