Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Білок має величезне значення для людського організму, тому його періодично потрібно заповнювати за допомогою правильних продуктів. Тренер-дієтолог Анастасія Полтавська розповіла на своїй сторінці в Instagram, що потрібно додати у свій раціон.
У яких продуктах міститься багато білка (фото з відкритих джерел)
Спеціаліст зазначила, що основу білків складають амінокислоти. Їх основні функції:
-Транспортний — доставка вітамінів, мінералів, жирів до клітин.
-Захисна — деякі білки є антитілами.
-Каталітична — білки є головними учасниками біохімічних реакцій.
-Будівельна — головний матеріал для формування нових клітин і відновлення старих.
- Каталітична — білки є головними учасниками біохімічних реакцій.
У список продуктів з найбільшою кількістю білків в 100 г входять: горіхи (до 20-25 м), бобові (до 26 м), птиця (до 25 м), риба (до 21 м), морепродукти (до 18 м), сир (до 18 м) і яйця (до 12 м). А серед круп перше місце за вмістом білків займає гречка.
Серед різних видів риби найбагатшими протеїном є лосось, тунець, оселедець, форель, камбала. Найбільша кількість амінокислот міститься в ікрі.
Нагадаємо, що в продуктах рослинного харчування міститься такий важливий елемент як клітковина. З її допомогою поліпшується робота травної системи й обмін речовин, попри те, що в шлунку вона не перетравлюється. Продукти, багаті на клітковину необхідно включати у свій раціон постійно. Де її можна знайти?
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що зараз багато людей, зокрема знаменитості, дотримуються безглютенової дієти й не тому що у них непереносимість цього білка, а тому що вважають такі обмеження корисними для здоров'я. Чим же так шкідливий глютен і в яких продуктах він міститься?
Новини