Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог назвав найкориснішу рибу, яку необхідно їсти всім
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог назвав найкориснішу рибу, яку необхідно їсти всім

Продукт багатий омега-3 жирними кислотами, які потрібні для клітинного складу тіла і сприяють захисту імунної та серцево-судинної системи людини

8 вересня 2021, 15:11
Поділіться публікацією:

Риба є одним із найбільш корисних продуктів в раціоні людини, оскільки в ній міститься багато білка, вітамінів B і D. Плюс до всього, продукт багатий омега-3 жирними кислотами, які потрібні для клітинного складу тіла і сприяють захисту імунної та серцево-судинної системи людини. Дієтолог і директор лабораторії харчових продуктів Нью-Йоркського університету Лурдес Кастро розповів CNN, який же вид риби є найкориснішим, передає OBOZREVATEL.

Дієтолог назвав найкориснішу рибу, яку необхідно їсти всім

Дієтолог назвав найкориснішу рибу, яку необхідно їсти всім - фото з відкритих джерел

На думку фахівця, найкорисніша риба з точки зору харчування — лосось, оскільки жирна риба з холодної води є найкращим джерелом омега-3.

Однак у виданні зазначають, що рекомендована денна норма омега-3 для чоловіків — 1,6 грамів, для жінок — 1, 1 грам. А одна порція будь-якого з сортів лосося практично на 86 грам перевищує встановлену норму.

Раніше повідомлялося, що багато українців люблять поласувати сушеною або ж в'яленою рибою. Її можуть вживати як окремо, так і в якості закуски під недорогий алкоголь, наприклад пиво. Однак зовсім мала кількість людей замислюється, яку небезпеку може нести подібна їжа. Найбільша небезпека риби, приготовленої за допомогою в'ялення або сушки, криється у ймовірності підхопити ботулізм.

У матеріалі нашого порталу також можна прочитати, що протягом багатьох років вчені документували переваги червоного вина — для здоров'я серця, контролю холестерину і, можливо, навіть для запобігання раку — в численних дослідженнях. На думку дослідників, біле вино також здатне приносити користь нашому організму, якщо вживати його в міру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини