Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог назвала небезпечні для жіночого здоров'я овочі
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог назвала небезпечні для жіночого здоров'я овочі

Лікар-дієтолог Олена Соломатина перерахувала овочі, які варто обмежити в раціоні жінкам та пояснила чому

15 травня 2022, 16:35
Поділіться публікацією:

Всі знають, що овочі є джерелом вітамінів та корисних речовин, тому вони обов'язково повинні бути присутніми у щоденному раціоні. Але лікар-дієтолог Олена Соломатіна зазначила, що переїдання деяких продуктів може спричинити проблеми зі здоров'ям, особливо це стосується жінок.

Дієтолог назвала небезпечні для жіночого здоров'я овочі

Які овочі можуть бути небезпечні для жіночого здоров'я (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначила, що не варто зловживати овочами із сімейства хрестоцвітих (броколі, цвітною та брюссельською капустою, бок-чою, руколою, редькою, ріпою тощо). Річ у тому, що у складі цих продуктів є ізотіоціанати, які пригнічують вироблення гормонів і загострюють гіпотиреоз — один з різновидів захворювання щитовидної залози.

Ще дієтолог порадила жінкам обмежити в раціоні сою, попри те, що вона сприяє виробленню жіночого гормону естрогену, ще вона уповільнює синтез гормонів щитовидної залози.

Щоб подібні проблеми не виникли, як каже Олена Соломатіна, перераховані вище продукти не варто вживати на регулярній основі й у великій кількості.

Нагадаємо, що правильне харчування позитивно впливає на жіночий організм, тому до підбору продуктів слід відповідати. Ендокринолог-дієтолог Вікторія Гончар розповіла, що обов'язково має входити до меню жінки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кожній жінці хочеться завжди бути красивою та молодою, а це безпосередньо залежить від правильної роботи організму. На своїй сторінці в Instagram лікар-нутриціолог Світлана Нікітчук розповіла, які гормони впливають на зовнішній вигляд та стан здоров'я.

Читай також, що для правильної роботи організму необхідні вітаміни та корисні речовини, серед яких є і магній. Чому він так важливий для жінок?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини