Головна Новини Здоров'я наше тіло ТОП-6 важливих гормонів для молодості і жіночої краси
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-6 важливих гормонів для молодості і жіночої краси

У нашому організмі «живе» близько 100 гормонів

2 серпня 2020, 15:50
Поділіться публікацією:

Кожній жінці хочеться завжди бути красивою і молодою, а це безпосередньо залежить від правильної роботи організму. На своїй сторінці в Instagram лікар-нутриціолог Світлана Нікітчук розповіла, які гормони впливають на зовнішній вигляд і стан здоров'я.

ТОП-6 важливих гормонів для молодості і жіночої краси

Естроген

Це ціла група жіночих статевих стероїдів, які необхідні для підтримки краси і молодості організму. Естроген сприяє виробленню колагену і еластину — білків, які складають "каркас" шкіри. При дефіциті цього гормону на шкірі можуть з'являтися зморшки, "пливе" овал обличчя, та й організм в цілому швидше зношується.

Гормон росту (соматотропін)

При зниженні рівня соматотропіну зменшується м'язова маса, зате з'являється надлишок жиру і зморшки, погіршується настрій і зменшується витривалість. Голлівудські зірки вдаються до ін'єкцій гормону росту, правда, у цього методу є купа неприємних побічних ефектів: набряки, головні болі і навіть неконтрольований ріст кісток і внутрішніх органів.

ДГЕА (дегідроепіандростерон)

Цей гормон має заспокійливий і антивіковий ефект. Правда, в потрібній кількості він виробляється тільки до 30 років. А потім тонус м'язів починає падати, судини стають ламкими, шкіра втрачає пружність, і все це через ДГЕА.

Мелатонін

Він регулює наші добові ритми, а простіше кажучи, повідомляє організму, що пора відпочити. Всі процеси відновлення клітин відбуваються уві сні, і якщо він порушений, то ми починаємо старіти. Від нестачі мелатоніну з'являються зморшки, а ще випадає волосся і можуть утворитися пігментні плями.

Високий рівень гормону стресу кортизолу призводить до раннього старіння

Залежно від типу шкіри негативна дія кортизолу проявляється по-різному: сірий колір обличчя, сухість та лущення, глибокі зморшки або підвищена жирність і акне. Цей гормон руйнує волокна колагену і робить шкіру в'ялою.

Інсулін

Цей гормон знижує рівень глюкози в крові, і, коли він виходить з-під контролю, на шкірі з'являються ранні ознаки старіння. Високий рівень цукру призводить до утворення зморшок і провисання шкіри. Через глюкозу склеювання молекул цукру і білків, протікає швидше, ніж належить за віком — колаген та еластин руйнуються. Пружна шкіра стає крихкою і збезводненою.

ТОП-6 важливих гормонів для молодості і жіночої краси - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як підвищити рівень гормонів "настрою" в організмі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини