Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог назвала найнебезпечніший для здоров'я горіх
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог назвала найнебезпечніший для здоров'я горіх

Дієтолог Світлана Панченко розповіла, який горіх може завдати шкоди здоров'ю, тому з ним потрібно бути обережнішим

2 грудня 2021, 07:50 comments1248
Поділіться публікацією:

Горіхи містять масу вітамінів, антиоксидантів і цінних речовин, тому їх потрібно періодично включати до свого раціону. Кожен вид горіхів має певні властивості. Але деякі з них можуть зашкодити здоров'ю.

Дієтолог назвала найнебезпечніший для здоров'я горіх

Названо найнебезпечніший для здоров'я горіх (фото з відкритих джерел)

Дієтолог Світлана Панченко зазначила, що потрібно бути обережнішими з вживанням арахісу, бо він є сильним алергеном. У свіжому вигляді земляний горіх містить інгібітори травних ферментів, через що значно ускладнюється засвоєння білків, можливе порушення травлення. Крім того, арахіс часто піддається впливу цвілевих грибків. При неправильному зберіганні у ньому утворюються афлотоксини — речовини, які надають несприятливу дію працювати печінки.

Також горіх досить калорійний, а значить може призвести до накопичення зайвої ваги, тому в день намагайтеся з'їдати не більше 15 шт., а дитині – до 10 шт. І найкраще вживати арахіс під час сніданку, щоби він зарядив організм енергією на весь день.

Нагадаємо, що здоров'я серця відіграє важливу роль у повноцінному житті людини. І великий вплив на роботу органу має харчування. Експерти розповіли, який горіх необхідно періодично додавати в меню, якщо хочете запобігти серцевим проблемам.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що цього року подорожчання волоських горіхів зумовлене зниженням врожайності дерев та підвищеним рівнем вологи в Україні під час дозрівання продукту. Якщо порівнювати ціни на волоський горіх у 2021 та 2019 роках, то різниця складе близько 70%.

Читайте також, що експерти розповіли про калорійність горіхів та зазначили, які з них містять найменше калорій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини