Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Горіхи потрібно періодично додавати у свій раціон, тому що цей продукт багатий вітамінами, антиоксидантами та іншими корисними речовинами, необхідними для здоров'я. Але горіхи досить калорійні, хоча є види, які не сильно можуть нашкодити фігурі. Які саме?
Калорійність горіхів / Фото: SHUTTERSTOCK
Кеш'ю
Експерти кажуть, що кеш'ю можна сміливо додавати до свого перекусу, тому що в їх складі багато вітамінів, рослинного білка, корисних жирів, амінокислот і мікроелементів. Цей вид горіхів допомагає зміцнити імунітет і покращує роботу серцево-судинної системи. Кеш'ю, наприклад, можна додавати в салати або використовувати як доповнення до основного перекусу.
Фісташки
Ці горіхи здатні забезпечити організм енергією внаслідок високого вмісту заліза. А ще фісташки допомагають контролювати рівень холестерину в крові. Але не варто купувати солоні горішки, тому що сіль і консерванти затьмарюють всі їхні корисні властивості.
Мигдаль
Жменя цих горіхів містить 1/8 денної норми білка, що робить його особливо незамінним для тих, хто дотримується рослинної дієти. Щоденне вживання мигдалю позитивно відіб'ється на серцево-судинній системі й мозковій активності. Цей горіх можна додавати практично в усі страви.
Нагадаємо, що лікар-нутриціолог Катерина Йенсен розповіла про користь волоських горіхів і вказала, якій групи людей вони можуть нашкодити.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідники з Іспанії з'ясували, що за допомогою регулярного вживання горіхів чоловіки можуть поліпшити якість свого статевого життя і підвищити ймовірність зачаття дитини.
Новини