Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названа небезпека волоських горіхів для деяких людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа небезпека волоських горіхів для деяких людей

Лікар-нутриціолог Катерина Йенсен розповіла про користь волоських горіхів і вказала, якій групи людей вони можуть нашкодити

17 серпня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:

Почесне місце в раціоні повинні займати горіхи, тому що в їх складі багато вітамінів і корисних речовин. Лікар-нутриціолог Катерина Йенсен на своїй сторінці в Instagram розповіла про користь волоських горіхів і попередила, коли їх слід вживати з обережністю.

Названа небезпека волоських горіхів для деяких людей

Кому можуть бути небезпечні волоські горіхи (фото з відкритих джерел)

Експерт зазначила, що волоські горіхи мають цілу низку корисних властивостей. Наприклад, вони є чемпіонами за вмістом мелатоніну — гормону сну. А він, своєю чергою, відновлює кожну клітинку та уповільнює процеси старіння в організмі.

Також волоські горіхи багаті серотоніном (гормоном щастя), тому вони допоможуть в періоди депресії та тривоги. Ще в їх складі багато омега-3 ненасичених жирних кислот, які запобігають розвитку багатьох захворювань.

Але деяким людям волоські горіхи варто вживати з обережністю:

— Якщо у вас загострення герпесу. Велика кількість аргініну, яким багаті волоські горіхи, може перешкодити вам позбавитися від нього. Дочекайтеся поки загострення не зійде нанівець.

— Якщо у вас алергія на нікель. Горіхи входять в ТОП-3 продуктів-чемпіонів за вмістом цього металу. Будьте обережні й вибирайте інші горіхи, де нікелю не так багато.

Названа небезпека волоських горіхів для деяких людей - фото 2

Нагадаємо, що сирий мигдаль здатний захистити організм від розвитку цукрового діабету. У цьому горісі містяться вітаміни групи В, а також магній, калій, залізо, фосфор, різні амінокислоти та ненасичені жири.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у людей, які регулярно вживають в їжу волоські горіхи знижується ризик розвитку депресії, і в цілому вони не відчувають психологічних проблем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини