Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який горіх допоможе захиститися від діабету
commentss НОВИНИ Всі новини

Який горіх допоможе захиститися від діабету

Експерти розповіли про користь горіхів в раціоні й назвали який з них здатний захистити від розвитку цукрового діабету

27 липня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Свій раціон періодично потрібно збагачувати горіхами, тому що в їх складі багато вітамінів, мінералів і антиоксидантів, які позитивно впливають на організм. Наприклад, мигдаль, згідно з дослідженнями, здатний захистити від діабету.

Який горіх допоможе захиститися від діабету

Як захиститися від діабету / Фото: freepik.com

Експерти відзначили, що цей горіх містить вітаміни групи В, а також магній, калій, залізо, фосфор, різні амінокислоти та ненасичені жири. Такий багатий вітамінно-мінеральний склад мигдалю і пояснює ряд його корисних властивостей.

Дослідження, в якому взяло участь майже 300 осіб у віці від 16 до 25 років показало, що сирий мигдаль здатний захистити організм від розвитку цукрового діабету. Під час експерименту добровольців розділили на дві групи. Перша вживала щодня по 55 г горіха, а друга — закуски з різних видів борошна і спецій. Учасники дослідження робили подібний перекус 2 рази в день і в цілому дотримувалися звичного способу життя і режиму фізичних вправ. І у всіх добровольців були метаболічні маркери, які вказують на переддіабетний стан.

Експеримент тривав три місяці і його результати показали, що у людей з першої групи нормалізувався в крові рівень цукру, а також "шкідливого" холестерину, а ще у добровольців знизилися позначки запального маркера Il-6.

Нагадаємо, що лікар-ендокринолог Ірина Улянченко розповіла, хто знаходиться в групі ризику розвитку цукрового діабету 2 типу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені провели дослідження і прийшли до висновку, що тренування в ранковий час позитивно впливають не тільки на стан всього організму, але і здатні запобігти розвитку діабету другого типу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини