Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Діабетиків закликали відмовитися від популярного фрукту
commentss НОВИНИ Всі новини

Діабетиків закликали відмовитися від популярного фрукту

Нутриціолог Олена Степанова розповіла, від якого популярного фрукта необхідно відмовитись діабетикам

31 жовтня 2021, 08:35 comments1104
Поділіться публікацією:

Людям з цукровим діабетом необхідно дотримуватись певної дієти, якщо цього не робити, то рівень глюкози підійматиметься, а це викличе низку ускладнень. Нутриціолог Олена Степанова зазначила, від якого фрукта слід відмовитись у таких випадках.

Діабетиків закликали відмовитися від популярного фрукту

Який фрукт не можна при цукровому діабеті (фото з відкритих джерел)

Йдеться про банани, які містять у своєму складі безліч вітамінів та корисних речовин, зокрема калій, який підтримує роботу серцево-судинної системи. Але при цукровому діабеті від нього краще відмовитись, тому що у стиглого продукту досить високий глікемічний індекс. Це означає, що його часте вживання може призвести до підвищення цукру.

Крім цього, від фрукта слід відмовитися при діареї та синдромі роздратованого кишківника, тому що в ньому містяться сахариди.

В інших випадках, банан слід додавати до свого раціону, тому що в ньому є клітковина, яка покращує травлення, а також триптофан — амінокислота, без якої неможливий синтез серотоніну (гормону щастя).

Нагадаємо, що поява зморшок не дуже приємний, але природний процес, і кожна жінка з віком стикається з цією проблемою. Однак, зменшити їх кількість і надати шкірі кращого вигляду все ж таки можна. На допомогу прийде екзотичний фрукт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що ранковий прийом їжі пропускати в жодному разі не можна, адже сніданок заряджає організм енергією та дає сили на весь день. Фахівці в галузі харчування кажуть, що вранці бажано вживати багато білків та клітковини. Для першого прийому їжі ідеально підійде банан, адже в цьому фрукті зосереджена велика кількість вітамінів та корисних речовин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини