Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому з'являється кислий присмак у роті і що з цим робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому з'являється кислий присмак у роті і що з цим робити

Експерти розповіли, чому в роті може з'явитися кислий присмак і як його можна позбутися

28 грудня 2021, 10:05 comments1642
Поділіться публікацією:

Кислий присмак у роті може сигналізувати про наявність захворювань органів травної системи, тому якщо він з'являється часто — не ігноруйте. З яких причин він може виникнути і як його позбутися?

Чому з'являється кислий присмак у роті і що з цим робити

Кислий присмак у роті (фото з відкритих джерел)

Експерти відзначають, що такий симптом може говорити про захворювання печінки та її проток – жовчовивідних шляхів. Коли жовч виробляється у великій кількості й не встигає своєчасно утилізуватися, її надлишки потрапляють у шлунок і підіймаються стравоходом. У такому разі може виникнути кислий присмак у ротовій порожнині.

Серед інших причин медики виділяють виразку шлунка, гастрит, карієс, гінгівіт та інші захворювання ротової порожнини, вагітність.

Кисло-солений присмак може свідчити про проблеми зі слинними залозами, отоларингологічні патології, а також може бути наслідком вживання великої кількості міцної кави або чаю, куріння.

Щоб усунути цей симптом, експерти радять звернутися до фахівця та вилікувати захворювання, яке його спровокувало. Якщо справа не в органах травлення, тоді варто дотримуватися певної дієти, наприклад, виключіть із раціону смажену, мариновану та копчену їжу, а також каву, спеції, алкогольні напої.

Нагадаємо, що доктор Лейн Ліберман розповів про "підступні" продукти, вживання яких може погіршити роботу травної системи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, щоб протягом дня почуватися добре, експерти радять починати ранок з продуктів та напоїв, які покращують роботу травної системи. Що входить до списку?

Читайте також, чи може стрес бути причиною проблем із травною системою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини