Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому варто включити банани у свій щоденний раціон
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому варто включити банани у свій щоденний раціон

У цьому фрукті міститься велика кількість вітамінів і корисних речовин, роблячи його незамінним продуктом в щоденному раціоні

22 січня 2021, 15:53
Поділіться публікацією:

Існує безліч фруктів і овочів, які необхідно вживати щодня, щоб залишатися у формі та уникати хвороб. Одним з таких фруктів є банан, і завдяки його численним перевагам ви можете їсти його кожного дня.

Чому варто включити банани у свій щоденний раціон

Банани корисно вживати щодня - фото: з відкритих джерел

Згідно з дослідженням, проведеним в Університеті Алабами, щоденне вживання бананів може допомогти запобігти серцевим нападам та інсультам. Банани містять в собі дуже корисні вітаміни. Через це їх варто включити у свій щоденний раціон. Отже, що корисного в бананах:

1. Вітамін В6

Банани є одним з кращих фруктових джерел вітаміну B6. Саме цей вітамін допомагає нашому організму виробляти червоні кров'яні тільця, видаляти небажані хімічні речовини з печінки та нирок і підтримувати здоров'я нервової системи.

2. Марганець

Один банан середнього розміру забезпечує приблизно 13% вашої добової потреби в марганці. Марганець впливає на обмін білків, вуглеводів і жирів, а також сприяє зниженню рівня цукру в крові.

3. Калій

Калій в банані допомагає вашому тілу підтримувати здорове серце і кров'яний тиск. Крім того, в них мало натрію. Комбінація з низьким вмістом натрію і високим вмістом калію допомагає контролювати високий кров'яний тиск.

4. Вітамін С

Банани також багаті вітаміном С, який захищає ваше тіло від пошкодження клітин і тканин, допомагає йому виробляти колаген і підтримує здоров'я мозку, виробляючи серотонін.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що потужним засобом для довголіття виявився простий фрукт, а також про п'ять страв, які не можна вживати на обід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини