Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
При виборі продуктів багато людей часто віддають перевагу червоному кольору, тому що він сприймається в продуктах як стиглий і соковитий. Медики розповіли, чому такі овочі та фрукти важливо додати в раціон.
Червоні овочі та фрукти (фото з відкритих джерел)
Відомо, що всі червоні продукти мають потужні антиоксидантні властивості. Вітамін С, флавонол, кверцетин, лікопен захищають організм від негативної дії вільних радикалів і утворення злоякісних пухлин, а також проблем з серцево-судинною системою. А ще вони містять клітковину і бета-каротин. Клітковина підтримує травну систему, а бета-каротин (вітамін А) відповідає за красу шкіри та здоров'я очей.
Але людям з дерматитами, аутоімунними захворюваннями й проблемами з кишківником томати та перці слід їсти з обережністю. Оскільки ці продукти можуть викликати алергічні реакції та розлад травлення.
Експерти відзначили, що червоні продукти багаті на лікопен, який добре засвоюється організмом разом з жирами, причому і після термічної обробки. Тому найкраще помідори, наприклад, їсти, поєднуючи з рослинною олією.
Червоні фрукти та ягоди: кавун, журавлина, малина, червоний грейпфрут, полуниця, вишня, гранат, червоні сорти яблук.
Овочі: буряк, червоні перці (і кайенский, і паприка), томати, редис, червона картопля, червона цибуля, цикорій, ревінь.
Нагадаємо, що експерти назвали продукти, надмірне вживання яких може призвести до дивних побічних ефектів.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дієтолог Федеріка Аматі назвала три ключових продукту, які варто додати в раціон, тому що вони сприяють довголіттю.
Новини