Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти можуть викликати незвичайні побічні ефекти
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти можуть викликати незвичайні побічні ефекти

Експерти назвали продукти, надмірне вживання яких може призвести до дивних побічних ефектів

9 квітня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Свій раціон необхідно збагачувати овочами і фруктами, тому що вони містять багато вітамінів і корисних речовин. Однак, є продукти, які при надмірному вживанні здатні викликати незвичайні побічні ефекти. Правда, не варто турбуватися, тому що вони швидко проходять і не шкодять здоров'ю. Які ж це продукти?

Які продукти можуть викликати незвичайні побічні ефекти

Які побічні ефекти можуть викликати звичайні продукти / фото: 1zoom

Морква — може зробити шкіру помаранчевою

Виявляється, що вживання моркви в великій кількості може змінити колір шкіри, вона стає жовтуватого відтінку, а всьому виною бета-каротин, яким багатий цей овоч. Зміна кольору більш помітно на стопах, руках і підошвах ніг. Надлишок бета-каротину, який ви отримуєте з продуктом, не всмоктується в кров і зберігається під шкірою, що може тимчасово змінити її відтінок.

Буряк — рожевий колір сечі

Такий побічний ефект може налякати, але хвилюватися не варто. Пігменти та інші хімічні речовини, які містяться в буряку, можуть ненадовго зафарбувати сечу в рожевий або червоний колір.

Апельсиновий сік — помаранчева сеча

Так само як з бета-каротином, надлишок вітаміну С також може змінити колір сечі. Надмірне вживання цього мікроелемента протягом дня, в тому числі з добавками і фруктами, може зафарбувати вашу сечу в яскраво-оранжевий.

Цвітна капуста — дискомфорт в кишечнику

Цвітна капуста та інші хрестоцвіті овочі можуть викликати шлунково-кишковий дискомфорт, включаючи здуття живота і гази. Ці овочі поживні, а й важкозасвоювані, особливо якщо вживати їх сирими. Вони містять рафінозу, яка є різновидом вуглеводів. Проблема полягає в тому, що наше тіло не здатне перетравлювати це з'єднання, оскільки воно не виробляє ферментів, які допомагають розщеплювати її.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в яких продуктах міститься багато антиоксидантів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини