Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Антиоксиданти — важливі для організму активні речовини, які захищають його від негативного впливу вільних радикалів. Вони відновлюють структуру клітин, запобігаючи розвитку серйозних захворювань. Експерти розповіли, в яких продуктах їх міститься найбільше.
У яких продуктах багато антиоксидантів / фото: 1zoom
Ожина
Одна чашка цих смачних ягід містить більше антиоксидантних речовин, ніж будь-які інші ягоди. А також у складі ожини є вітамін С, який зміцнює імунну систему, а ще калій, магній і інші мікроелементи.
Волоський горіх
Експерти кажуть, що 15-20 половинок горіхів містять велику порцію антиоксидантів. Важливо вибирати натуральні, не смажені, без цукру і солі, тому що вони більш корисні. У складі волоських горіхів дуже багато омега-3 жирних кислот — більше, ніж в інших горіхах. Але не варто зловживати горіхами, тому що вони досить калорійні.
Полуниця
У полуниці також є багато антиоксидантів, вітаміну С, клітковини та інших корисних речовин, які дуже важливі для роботи організму. Ще полуниця допомагає боротися із запаленнями, впливає на процеси кровотворення і покращує імунітет.
Артишок
Прекрасне поєднання білка і клітковини, а ще фосфору, магнію, вітамінів С і К. Цей овоч корисний для серця, тому що знижує рівень "шкідливого" холестерину в крові. До того ж в ньому мало калорій і жиру.
Журавлина
Одна чашка журавлини сповнена антиоксидантів. Це ще і прекрасне джерело вітаміну С, ягода зміцнює імунітет і підвищує захисні сили організму. Журавлину можна додати в йогурт або варити з неї морси, компоти для профілактики та лікування застудних захворювань.
Нагадаємо, експерти розповіли, які антиоксиданти потрібно приймати всім жінкам.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому наша шкіра потребує антиоксидантах.
Новини