Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Антиоксиданти — важливі для організму активні речовини, які захищають його від негативного впливу вільних радикалів. Вони відновлюють структуру клітин, запобігаючи розвитку серйозних захворювань. Експерти розповіли, в яких продуктах їх міститься найбільше.
У яких продуктах багато антиоксидантів / фото: 1zoom
Ожина
Одна чашка цих смачних ягід містить більше антиоксидантних речовин, ніж будь-які інші ягоди. А також у складі ожини є вітамін С, який зміцнює імунну систему, а ще калій, магній і інші мікроелементи.
Волоський горіх
Експерти кажуть, що 15-20 половинок горіхів містять велику порцію антиоксидантів. Важливо вибирати натуральні, не смажені, без цукру і солі, тому що вони більш корисні. У складі волоських горіхів дуже багато омега-3 жирних кислот — більше, ніж в інших горіхах. Але не варто зловживати горіхами, тому що вони досить калорійні.
Полуниця
У полуниці також є багато антиоксидантів, вітаміну С, клітковини та інших корисних речовин, які дуже важливі для роботи організму. Ще полуниця допомагає боротися із запаленнями, впливає на процеси кровотворення і покращує імунітет.
Артишок
Прекрасне поєднання білка і клітковини, а ще фосфору, магнію, вітамінів С і К. Цей овоч корисний для серця, тому що знижує рівень "шкідливого" холестерину в крові. До того ж в ньому мало калорій і жиру.
Журавлина
Одна чашка журавлини сповнена антиоксидантів. Це ще і прекрасне джерело вітаміну С, ягода зміцнює імунітет і підвищує захисні сили організму. Журавлину можна додати в йогурт або варити з неї морси, компоти для профілактики та лікування застудних захворювань.
Нагадаємо, експерти розповіли, які антиоксиданти потрібно приймати всім жінкам.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому наша шкіра потребує антиоксидантах.
Обговорення
Новини
Поділіться своєю думкою!