Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Названі продукти з високим вмістом антиоксидантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі продукти з високим вмістом антиоксидантів

Антиоксиданти виконують роль природного щита для організму

6 квітня 2021, 12:20
Поділіться публікацією:

Антиоксиданти — важливі для організму активні речовини, які захищають його від негативного впливу вільних радикалів. Вони відновлюють структуру клітин, запобігаючи розвитку серйозних захворювань. Експерти розповіли, в яких продуктах їх міститься найбільше.

Названі продукти з високим вмістом антиоксидантів

У яких продуктах багато антиоксидантів / фото: 1zoom

Ожина

Одна чашка цих смачних ягід містить більше антиоксидантних речовин, ніж будь-які інші ягоди. А також у складі ожини є вітамін С, який зміцнює імунну систему, а ще калій, магній і інші мікроелементи.

Волоський горіх

Експерти кажуть, що 15-20 половинок горіхів містять велику порцію антиоксидантів. Важливо вибирати натуральні, не смажені, без цукру і солі, тому що вони більш корисні. У складі волоських горіхів дуже багато омега-3 жирних кислот — більше, ніж в інших горіхах. Але не варто зловживати горіхами, тому що вони досить калорійні.

Полуниця

У полуниці також є багато антиоксидантів, вітаміну С, клітковини та інших корисних речовин, які дуже важливі для роботи організму. Ще полуниця допомагає боротися із запаленнями, впливає на процеси кровотворення і покращує імунітет.

Артишок

Прекрасне поєднання білка і клітковини, а ще фосфору, магнію, вітамінів С і К. Цей овоч корисний для серця, тому що знижує рівень "шкідливого" холестерину в крові. До того ж в ньому мало калорій і жиру.

Журавлина

Одна чашка журавлини сповнена антиоксидантів. Це ще і прекрасне джерело вітаміну С, ягода зміцнює імунітет і підвищує захисні сили організму. Журавлину можна додати в йогурт або варити з неї морси, компоти для профілактики та лікування застудних захворювань.

Нагадаємо, експерти розповіли, які антиоксиданти потрібно приймати всім жінкам.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому наша шкіра потребує антиоксидантах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини