Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому не варто віджимати чайний пакетик в чашку
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не варто віджимати чайний пакетик в чашку

Експерти розповіли, чому потрібно відмовитися від звички віджимати чайний пакетик в чашку при заварці

29 червня 2021, 13:25
Поділіться публікацією:

Чай дуже смачний і корисний напій, але важливу роль відіграє сам процес його заварювання. Експерти не рекомендують вичавлювати чайний пакетик в чашку, як це роблять багато людей, і пояснили чому.

Чому не варто  віджимати чайний пакетик в чашку

чому не варто віджимати чайний пакетик в чашку / фото: Shutterstock / Fotodom

Річ у тому, що до складу чаю входять таніни — складні природні органічні сполуки, які у великій кількості здатні нашкодити здоров'ю. Коли ви просто опускаєте в чашку чайний пакетик, то невелика частина цих речовин потрапляє в напій. І невелика кількість танінів не шкодить здоров'ю, і навіть корисна для організму, оскільки сприятливо діє на роботу кишківника, виводячи токсини та шлаки.

Але основна частина цих речовин залишається в пакетику, і якщо вичавлювати його в чашку, то танінів буде занадто багато і про це можна дізнатися з гіркого смаку напою. Така звичка призведе до погіршення самопочуття, тому що висока доза танінів здатна порушити роботу нирок і печінки, а також призвести до зневоднення та авітамінозу. А деякі люди й зовсім відчувають нудоту і стрибки артеріального тиску після міцного чаю. Варто також відзначити, що в зеленому чаї танінів більше, ніж в чорному.

Нагадаємо, що вранці багато людей вважають за краще пити каву, але дослідники зі Швейцарії рекомендують переходити на зелений чай, оскільки цей напій набагато корисніше для здоров'я, зокрема, він покращує мозкову активність.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, що не можна пити чай, який простояв 20-30 хвилин, тому що в ньому вже почався окислювальний процес, особливо, якщо в нього додано багато цукру. Такий чай є джерелом токсинів і може нашкодити здоров'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини