Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чим корисна риба і яку радять їсти для довголіття
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим корисна риба і яку радять їсти для довголіття

Американський дієтолог Майя Феллер розповіла, чим корисна риба і які її види допомагають продовжити життя

12 жовтня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

Риба не тільки смачний, але і дуже корисний продукт, тому періодично її потрібно додавати у свій раціон. Американський експерт Майя Феллер назвала найкорисніші види риби, які сприяють довголіттю.

Чим корисна риба і яку радять їсти для довголіття

Яка риба сприяє довголіттю (фото з відкритих джерел)

Відомо, що в складі риби багато ненасичених амінокислот, які зміцнюють імунітет і поліпшують стан серцево-судинної системи. Також продукт багатий на фосфор, йод, хром, вітаміни групи В, які підтримують весь організм в тонусі.

На думку фахівця, найкориснішими рибами є лосось, скумбрія, сардини, оселедець і анчоуси. Часте вживання цих видів сприяє довголіттю, оскільки їх головним "інгредієнтом" є омега-3 кислоти. Організм їх не може виробляти самостійно, тому мікроелемент ми отримуємо з їжі. Крім омега-3 кислот, оселедець і скумбрія багаті на пісний білок і селен, який знижує серцеві захворювання і старечу деменцію. Ще одна причина, по якій цю рибу можна вважати найкращою для продовження життя, на думку дієтолога, — низький вміст ртуті в порівнянні з іншими видами.

Дієтолог зазначила, що корисно вживати не тільки свіжу, але і консервовану рибу, важливо лише звертати увагу на склад. У продукті має бути риба, рослинна олія, вода і сіль.

Нагадаємо, що сушена і в'ялена рибка є досить смачною, але також вона підвищує ймовірність підхопити ботулізм. На це є три різних причини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які ознаки вказують на те, що риба зіпсувалася і купувати її ні в якому разі не можна.

Читайте також, е ксперти проаналізували асортимент рибних магазинів і назвали сорти риби, яку найчастіше підробляють.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини