Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Біль як рукою зніме: яка дієта полегшить перебіг артриту
commentss НОВИНИ Всі новини

Біль як рукою зніме: яка дієта полегшить перебіг артриту

Експерти розповіли, який дієти варто дотримуватися, що знизити біль та інші симптоми артриту

25 січня 2022, 11:35
Поділіться публікацією:

З віком багато людей починають скаржитися на артрит – запальний процес в організмі, який вражає суглоби. У таких випадках потрібно своєчасно розпочати лікування та переглянути свій раціон.

Біль як рукою зніме: яка дієта полегшить перебіг артриту

Яка дієта полегшить перебіг артриту (фото з відкритих джерел)

Фахівці кажуть, що допомогти тілу з ознаками захворювання та покращити самопочуття можна за допомогою певної дієти. Насамперед раціон необхідно збагатити продуктами, у складі яких багато колагену — дуже важливого білка, що міститься в хрящовій тканині, шкірі та зв'язках. При його дефіциті в організмі хрящ стає вразливим і починає хворіти.

У зв'язку з цим, експерти рекомендують раз на тиждень холодець, тому що він багатий на колаген. Вживання цієї страви допомагає відновлюватись опорно-руховій системі. А ще додайте до раціону заливне з риби та фруктове желе, тому що під час їх приготування використовується желатин, а він за своєю суттю і є колагеном.

Також при артриті потрібна сірка — цей важливий елемент бере участь у виробництві білка, без сірки колаген просто не утворювався б в організмі. Щоб поповнити її запаси, потрібно вживати курку, бобові, крупи, цибулю та всі види капусти (броколі, брюссельську, пекінську).

Зменшити прояв артриту допомагають також ненасичені жирні кислоти омега-3, які знімають запальні процеси в хрящі.

Нагадаємо, що при артриті зазвичай спостерігається біль у суглобах, запалення та обмеженість рухів. Полегшити стан, як кажуть експерти, можна за допомогою простого, але корисного напою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти слід обмежити в раціоні, якщо людина страждає на артрит.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини