Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який напій корисно вживати при артриті
commentss НОВИНИ Всі новини

Який напій корисно вживати при артриті

Британські медики розповіли, який напій допоможе полегшити біль при артриті

11 листопада 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

При артриті зазвичай спостерігається біль у суглобах, запалення та обмеженість рухів. Полегшити стан, як кажуть експерти, можна за допомогою простого, але дуже корисного напою.

Який напій корисно вживати при артриті

Який напій корисно вживати при артриті (фото з відкритих джерел)

Йдеться про чай із шипшини, у складі якого багато вітамінів, антиоксидантів та цінних мікроелементів. Вчені провели експеримент, участь у якому взяли 100 осіб з остеоартрозом. Їм потрібно було щодня приймати по 5 г екстракту шипшини. Результати показали, що у 65 випадках хворобливі симптоми хвороби зменшувались.

Автори роботи пов'язують такий ефект із наявністю в рослині антоціанів та поліфенолів, які сприяють боротьбі із запальними процесами.

Крім того, за словами лікарів, напій із шипшини допомагає у позбавленні від зайвої ваги, профілактиці хвороб серця та зміцненні імунітету, а також має антиоксидантний ефект.

Але такий напій може лише полегшити симптоми недуги, а не замінює професійних медичних консультацій, діагностики чи лікування.

Нагадаємо, вчені з'ясували, що молекула miR-455 може зупинити розкладання хрящової тканини, яка провокує остеоартроз. Дослідники, стаття про які опублікована в журналі Nature Сommunications, вважають, що ця мікроРНК може стати базовою для лікування остеоартрозу по-новому.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато людей скаржаться на артрит (захворювання суглобів), причому з'явитися він може в будь-якому віці. Але зняти біль та запалення можна за допомогою зміни дієти. Експерти кажуть, що деякі продукти допомагають у боротьбі із захворюванням, а деякі посилюють його. Що слід виключити з раціону?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини