Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Антибіотики і алкоголь: чому їх не можна змішувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Антибіотики і алкоголь: чому їх не можна змішувати

Фахівці радять утриматися мінімум три дні від вживання алкогольних напоїв після закінчення прийому антибіотиків

2 травня 2021, 23:23
Поділіться публікацією:

Будь-які ліки, котрі ми приймаємо для боротьби з різними хворобами, мають свої протипоказання і побічні ефекти. Особливу увагу медики надають використанню антибіотиків, адже їх, як відомо, не можна змішувати з алкоголем. Причини такої заборони розповіли The Times of India.

Антибіотики і алкоголь: чому їх не можна змішувати

Алкоголь та антибіотики не можна поєднувати. Фото із відкритих джерел

Хоча алкоголь руйнівно діє на людський організм, більшість святкувань без нього не обходяться. Однак люди, які п'ють антибіотики, мають утриматися від вживання такого роду напоїв.

Все тому, що змішування цих двох пунктів може привести до посилення побічних ефектів від ліків. Фахівці навіть просять звертати увагу на склад сиропів від кашлю або ополіскувачів для ротової порожнини — щоб у них також не виявилося різних алкогольних домішок.

Вважається, що алкоголь не зменшує ефективності прийнятих антибіотиків. Однак людському організму в такому випадку може знадобитися куди більше часу для відновлення чи боротьби з хворобою, ніж перед цим.

Вся справа в тому, що при будь-якому захворюванні нам важливо витримувати правильний водний баланс. Алкогольні напої же забезпечують нам зворотний ефект — зневоднення. Від цього може прямо залежати подальше самопочуття.

Також змішування алкоголю та ліків дуже погано впливає на нашу печінку. У деяких випадках ви навіть можете "забезпечити" їй токсичний набряк, із яким доведеться додатково розбиратися.

Все тому, що печінка вже працює і над опором інфекції, яка знаходиться в організмі, і над наслідком прийому антибіотиків. При додаванні до цього ще й алкоголю орган просто може не впоратися із навантаженням.

Фахівці стверджують, що пити алкоголь слід не раніше, ніж через три дні після закінчення курсу антибіотиків. В іншому випадку можете очікувати хоча б мінімального "обурення" від організму — нудоти або діареї.

Раніше "Коментарі" повідомляли, які продукти найкраще викреслити із раціону при прийомі антибіотиків.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що захисні функції організму можна підвищити за допомогою природних антибіотиків. Подробиці — в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини