Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
У пік ГРВІ медики акцентують увагу на тому, що бездумне використання антибіотиків призводить до важкого перебігу респіраторних захворювань. При цьому підвищити захисні функції організму можна за допомогою природних антибіотиків.
ФОТО: З відкритих джерел
До них відносяться: базилік, брусниця, лохина, гірчиця, гранат, грейпфрут, імбир, калина червона, капуста, журавлина, кориця, червоне і біле сухе вино, лимон, цибуля, малина, мед і прополіс, обліпиха, редька, хрін, чорна смородина, часник, — всі вони мають антибактеріальний ефект і ефективно використовуються як в народній, так і в офіційній медицині. Вживання цих продуктів в щоденному раціоні допоможе підвищити імунітет і впорається зі збудниками респіраторних захворювань, а також вирішать проблему зимового авітамінозу.
Раніше видання "Коментарі" писали, що медики назвали перелік продуктів, а яких варто забути на деякий час після прийому антибіотиків. Ці продукти сприяють виникненню болів в животі, нудоті і навіть порушення ритму серця. Алкоголь, грейпфрут, дріжджі і цукор — саме це, на думку фахівців, небажано вживати в їжу кілька днів після курсу лікування антибіотиками, так як дані продукти заважають правильному засвоєнню препаратів. Надалі виникають неприємні симптоми. Медики стверджують, що прийом антибіотиків може спровокувати кандидоз (різновид грибкової інфекції), а солодощі та випічка якраз-таки сприяють посиленню хвороби. Щоб нейтралізувати побічні ефекти, потрібно вдатися до допомоги прибутків. Щоб подбати про шлунково-кишковому тракті, фахівці радять вживати квашену капусту, каші з цільного зерна, свіжі овочі, фрукти, ягоди обліпихи і натуральні йогурти.
Новини