Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
М'ясо має бути в раціоні кожної людини. Таку думку висловила доктор медицини Джорджія Еде, яка навчалася у Гарварді та спеціалізується на харчовій та метаболічній психіатрії. Як передає портал "Коментарі", про це пише cnbc.
Харчування. Фото з відкритих джерел
Джорджія назвала м'ясо, як важливий продукт для життєдіяльності людини, хоч і визнала, що багато дослідників не погодилися б із цим.
За її словами, м'ясо корисне для здоров'я кишечника, оскільки воно не дратує його, легко засвоюється та підтримує здоровий рівень інсуліну, не сприяючи стрибкам рівня глюкози у крові.
Воно також забезпечує всі необхідні макронутрієнти та мікроелементи, включаючи деякі, які важко чи неможливо отримати з рослинної їжі. М'ясо — відмінне джерело всіх вітамінів групи B, включаючи B7, який рослини містять дуже мало, та B12, який рослинна їжа не містять взагалі. Крім того, лише цей продукт містить гемове залізо. Це форма заліза, яку засвоюємо щонайменше втричі легше, ніж негемовое залізо у рослинах. Крім того, лише продукти тваринного походження містять форму вітаміну K2 MK-4, який легше засвоюється. Саме його використовує людський мозок.
Читайте також на порталі "Коментарі" — вчені виявили, що відомий цукрозамінник руйнує ДНК і може спричинити рак: він є у газованих напоях.
Новини