Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Як зрозуміти, що в організмі дефіцит цинку та чим його заповнити
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зрозуміти, що в організмі дефіцит цинку та чим його заповнити

Дуже важливо стежити за рівнем цинку вагітним і жінкам, що годують

9 січня 2022, 23:55 comments1261
Поділіться публікацією:

Нестача цинку може негативно впливати на роботу організму. Цей мікроелемент дуже корисний для імунітету, ефективний для загоєння ран, виразок у роті та інших неприємностей зі здоров'ям. Проте наш організм не здатний виробляти цинк самостійно, тобто потрібно отримувати його разом із їжею. Нутриціолог Оріт Марковіц розповіла, які симптоми вказують на дефіцит важливого мікроелемента, повідомляє "Країна здоров'я".

Як зрозуміти, що в організмі дефіцит цинку та чим його заповнити

Як зрозуміти, що в організмі дефіцит цинку та чим його заповнити - фото з відкритих джерел

Так, найбільш поширеними ознаками нестачі цинку фахівець називає випадання і ламкість волосся, швидку стомлюваність, порушення сну, захворювання шкіри, а також ослаблений імунітет (людина частіше хворіє).

Зазначається, що на засвоюваність організмом цинку негативно впливає зловживання алкоголем. Крім того, дефіцит мікроелемента найчастіше можна спостерігати у вегетаріанців або людей, які тривалий час дотримуються суворих обмежень у харчуванні.

Дуже важливо стежити за рівнем цинку вагітним і жінкам, що годують.

Щоб заповнити дефіцит цинку, рекомендується включити в раціон гарбузове насіння, кунжут, мигдаль або арахіс. При цьому слід зазначити, що організм найкраще засвоюватиме мікроелемент з м'ясними продуктами, наприклад, курятиною чи яловичиною. Також велику кількість цинку містять молюски та морська риба.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що в сезон простудних захворювань потрібно зміцнювати свій імунітет , збагачуючи його вітамінами та корисними мікроелементами. Вчені з Австралії під час дослідження з'ясували, що у цій справі добре допомагає цинк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини