Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Як вітамін D впливає на здоров'я жінки
commentss НОВИНИ Всі новини

Як вітамін D впливає на здоров'я жінки

У жінок з нормальним рівнем вітаміну D шанси завагітніти значно вищі, ніж у жінок з його дефіцитом

18 травня 2021, 15:23
Поділіться публікацією:

Про дефіцит вітаміну D відомо у всьому світі. Його адекватне споживання і підтримка нормальної концентрації в крові цього вітаміну украй важливі для здоров'я жіночої репродуктивної системи.

Як вітамін D впливає на здоров'я жінки

Вітамін Д впливає на жіночі статеві гормони. Фото: https://maximum.fm

Тривале зниження рівня вітаміну D неодмінно призведе до порушення репродуктивної функції, пише minisun.

Цей вітамін впливає на жіночі статеві гормони. Порушення балансу між естрогеном, прогестероном і тестостероном призведуть до небажаних наслідків.

Дослідники довели, що зниження рівня вітаміну призведе до порушення фертильності, розвитку ендометріозу і синдрому полікістозних яєчників. Також існують дані, що дефіцит вітаміну D є передумовою для розвитку гладком'язових пухлин матки.

У жінок з нормальним рівнем вітаміну D шанси завагітніти значно вищі, ніж у жінок з його дефіцитом. Також доведено вплив на мікрофлору: жінки зі зниженим рівнем цього вітаміну частіше мають бактеріальний вагіноз.

Важливо пам'ятати, що самостійне призначення медичних препаратів негативно впливає на ваше здоров'я. Всі додаткові призначення повинні бути лабораторно обґрунтованими і виписуватися лікарем.

Раніше ми повідомляли, що з настанням холодів і через брак сонячних променів в організмі людини не вистачає вітаміну Д, по-іншому — "сонячного вітаміну". Особливо, якщо в зимову пору немає сонячної погоди. Тому необхідно приймати вітаміни, особливо вітамін D.

Медики рекомендують давати дітям додатково "сонячний вітамін" у холодну пору року. Зокрема, як вважає дерматокосметолог, кандидат медичних наук Юлія Щербатова, вітамін D — це не один, а ціла група речовин із прогормональною активністю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини