Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Приймаючи цей вітамін, ви зменшите ризик утворення каменів у нирках більше, ніж на 20%
commentss НОВИНИ Всі новини

Приймаючи цей вітамін, ви зменшите ризик утворення каменів у нирках більше, ніж на 20%

Ніацин, або вітамін B3 міститься у багатьох продуктах

сьогодні, 09:30
Поділіться публікацією:

Ніацин або вітамін B3 може допомогти зменшити ризик розвитку каменів у нирках. Є певні продукти харчування, які містять цей мікроелемент та сприяють покращенню здоров'я. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише сайт Eating well.

Приймаючи цей вітамін, ви зменшите ризик утворення каменів у нирках більше, ніж на 20%

Вітаміни. Фото з відкритих джерел

Наголошується, що ніацин є важливою поживною речовиною, необхідною організму для належного функціонування.

Розглядалися дані великого дослідження охорони здоров'я, яке проводилося з 2007 до 2018 року. Дослідники оцінювали, що люди їли протягом 24 годин, щоб дізнатися скільки ніацину вони споживали. Також питали учасників, чи мали вони в анамнезі каміння у нирках.

Дослідження включало загалом 28508 учасників, середній вік учасників був трохи більше 47 років.

Якщо порівнювати тих, хто споживав найменшу кількість ніацину, з тими, хто споживав більше, виявилося, що в останній групі ймовірність утворення каменів у нирках була приблизно на 22% меншою.

Ця користь була особливо помітна у людей віком до 60 років. Вчені також помітили, що зв'язок між ніацином та ризиком утворення каменів у нирках був не зовсім прямий. Вона мала "L-подібну" форму, показуючи, що навіть помірне збільшення споживання ніацину допомагає зменшити ризик.

Ось деякі продукти, на які варто зосередитися, якщо ви намагаєтеся збільшити споживання ніацину: куряча грудка: нежирне та універсальне джерело білка, куряча грудка насичена ніацином, щоб задовольнити ваші дієтичні потреби. Тунець: у свіжому або консервованому вигляді тунець містить велику кількість ніацину разом із корисними для серця омега-3. Індичка: це легке м'ясо, є нежирним варіантом, багатим на ніацин, що робить його відмінним вибором для збалансованого харчування. Арахіс: ці зручні та смачні закуски містять не тільки високий вміст білка, але й відмінне рослинне джерело ніацину. Гриби: є природними джерелами ніацину та надають стравам пікантний землистий смак. Інші поширені джерела ніацину включають коричневий рис та лосось.

Включення продуктів, багатих на ніацин, може стати ще одним кроком до того, щоб ваші нирки були здоровими. Але пам'ятайте, що жодна поживна речовина не є панацеєю від усього. Збалансоване харчування, належна гідратація та усвідомлення індивідуальних факторів ризику – все це важливі частини вашого здоров'я.

Читайте також на порталі "Коментарі" — придивіться: ці ознаки на ваших ступнях сигналізують про серйозну хворобу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини