Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Головні ознаки нестачі вітамінів
commentss НОВИНИ Всі новини

Головні ознаки нестачі вітамінів

Нестача вітамінів можна розпізнати самостійно, якщо прислухатися до свого організму

10 листопада 2020, 15:30
Поділіться публікацією:

Лікарі вже давно відзначають, для того, щоб бути здоровим, енергійним і мати привабливий зовнішній вигляд, потрібно постійно поповнювати запас вітамінів в організмі. У холодну пору року цього потрібно приділити більше уваги, адже при зміні температур в організмі можуть відбуватися збої, які викликають гіповітаміноз. Щоб зрозуміти, чи вистачає вам вітамінів, лікар-імунолог Анна Шуляева повідомила головні ознаки їх нестачі.

Головні ознаки нестачі вітамінів

Фото: svitle.org

1. Зміни в зовнішності

Зовнішність відображає наше здоров'я. У людини, що страждає гіповітамінозом, буде бліда суха шкіра, схильна до висипань.

Наступний тривожна ознака — погіршення стану волосся. Без вітамінів вони просто почнуть сіктися і випадати. Нігті також будуть відшаровуватися і занадто часто ламатися.

2. Зміна самопочуття

Погане самопочуття також свідчить про нестачу вітамінів. Організм переходить в "енергонакопичувальний" режим, людина стає апатичною, млявою, їй постійно хочеться спати, вона не може сконцентруватися.

3. Зміна у функціонуванні внутрішніх органів

Якщо в організмі людини недостатня кількість вітамінів, то його внутрішні органи починають гірше працювати, в них відбуваються зміни. Для того, щоб в цьому переконатися, потрібно пройти УЗД. Правда, нестачу вітамінів, скоріше, видадуть шкіра і нігті, ніж результати УЗД.

Якщо ви помітили негативні зміни в самопочутті або в зовнішності, переглянете свій раціон і зверніться до лікаря. Підвищити рівень вітамінів можна як дієтою, так і біологічно активними добавками. Але не ігноруйте цю проблему, адже через брак вітамінів будуть погано засвоюватися і інші життєво необхідні речовини та мікроелементи.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, які продукти впливають на засвоєння заліза в нашому організмі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини