Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Доктор Комаровський розповів, як правильно приймати вітаміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Доктор Комаровський розповів, як правильно приймати вітаміни

Комаровський зазначив, що по можливості потрібно віддати перевагу різноманітному і здоровому харчуванню

16 грудня 2021, 18:49
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Доктор Комаровський розповів, як правильно приймати вітаміни

Вітаміни. Фото з відкритих джерел

У зимовий період організму завжди не вистачає вітамінів. Це пов'язано з дефіцитом сонячного світла та меншим вживанням свіжих фруктів та овочів. Багато хто в цей час рятується комплексами вітамінів. Доктор Комаровський розповів, як правильно пити вітаміни та як часто їх можна приймати.

Комаровський зазначає, що перше, на що треба звернути увагу, – це позиція Всесвітньої організації охорони здоров'я. Суть її полягає в тому, що завжди, коли є така можливість, потрібно віддати перевагу здоровому і різноманітному харчуванню, аніж комплексу вітамінів. Виняток – це вітамін D, оскільки його шкідливо отримувати із сонця, тому що воно шкідливо діє на шкіру. Тому краще їх приймати у таблетках.

Інші вітаміни краще заміняти різноманітною їжею, вважає Комаровський. При цьому лікар підкреслює, що саме по собі "різноманітне харчування" не означає, що у вашому раціоні має бути величезна кількість видів фруктів або овочів. Мається на увазі різноманітність харчових груп.

"У вас у раціоні має бути щось молочне, щось м'ясне, якась риба, якийсь овоч, якийсь фрукт і якась крупа. Якщо ви можете собі дозволити так харчуватися, вітаміни вам не потрібні" , – зазначив Комаровський.

Лікар також наголосив на тому, що вітаміни — це лікувально-профілактичний комплекс. Якщо у вас немає симптомів авітамінозу, то вітаміни вам не потрібні. Однак, якщо у вас є дефіцит харчування, тоді вітаміни у таблетках слід приймати двічі на рік.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що відбувається з організмом при дефіциті вітаміну DЕксперти розповіли, які зміни відбуваються в організмі, коли він відчуває нестачу вітаміну D.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, в які популярні міфи про вітамін С варто припинити вірити. Докладніше про це читайте у нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини