Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Для захисту імунітету: продукти, багаті вітаміном Е
commentss НОВИНИ Всі новини

Для захисту імунітету: продукти, багаті вітаміном Е

Вітамін Е належить до жиророзчинних вітамінів

31 березня 2021, 02:30 comments1355
Поділіться публікацією:

Для правильного функціонування організму потрібен вітамін Е, якого ще називають "вітаміном краси". Він зміцнює волосся, нігті, надає шкіри еластичності та покращує її зовнішній вигляд, але на красі його корисні властивості не закінчуються.

Для захисту імунітету: продукти, багаті вітаміном Е

У яких продуктах багато вітаміну Е (фото з відкритих джерел)

Фахівці відзначили, що вітамін Е вважається потужним антиоксидантом, він береже здорові клітини від ушкоджень, які виникають під дією вільних радикалів, бореться з канцерогенами, зміцнює захисні сили організму, зміцнює стінки капілярів і виконує масу інших важливих функцій. Які продукти потрібно вживати, щоб поповнити його запас в організмі?

Насіння і горіхи

Додайте у свій раціон більше горіхів: кеш'ю, мигдалю, фісташок, а також гарбузового насіння, тому що в їх складі багато вітаміну Е. Завдяки наявності жирних кислот в цих продуктах він без праці засвоюється організмом і зміцнює імунітет.

Жирна риба

У жирних сортах риби також містяться вітамін Е, омега-3 жирні кислоти, а ще фосфор, який підсилює імуностимулюючі властивості вітаміну, забезпечуючи подвійний захист організму.

Рослинна олія

Лляна, рапсова, оливкова і соняшникова олії — справжнє джерело вітаміну Е. Додавайте їх в різні салати, крем-супи або пюре, щоб надати приємного смаку і забезпечити організму максимальну користь.

Фрукти

Без свіжих фруктів не обійтися, адже вітаміном Е багаті ківі, манго, абрикоси, а також авокадо (краще поєднувати їх з горіхами, тому що в їх складі є жирні кислоти).

Морепродукти

Також збагачуйте свій організм різними морепродуктами: кальмарами устрицями, восьминогами й т. д., тому що в їх складі багато вітаміну Е. Ці делікатеси не тільки надзвичайно смачні, а й корисні для імунітету.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який вітамін захищає від старіння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини