Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Медик назвала вітамін, який захищає від старіння
commentss НОВИНИ Всі новини

Медик назвала вітамін, який захищає від старіння

Вітаміни - незамінні поживні мікроелементи

25 березня 2021, 10:05 comments1052
Поділіться публікацією:

Правильне харчування — запорука краси, молодості, і звичайно ж, здоров'я. Лікар-дієтолог Інна Пічугіна розповіла, яким вітаміном потрібно збагачувати організм, якщо хочете уповільнити процеси старіння.

Медик назвала вітамін, який захищає від старіння

Як захиститися від старіння (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що особливу увагу потрібно приділити вітаміну К, головною функцією якого є підтримування регуляції згортання крові. Цей елемент також допомагає в лікуванні захворювань крові, таких як мієлодиспластичний синдром. За словами лікаря, дефіцит саме цього вітаміну може призвести до раннього старіння.

Річ у тому, що при його нестачі в організмі знижується рівень інтерлейкінів — групи цитокінів, які синтезуються в основному лейкоцитами. Це може спровокувати проблеми з імунною системою, в результаті прискоривши старіння всього організму.

Крім того, вітамін покращує роботу нирок і взаємодію кальцій і вітаміну Д, а їх поєднання зміцнює кісткову систему і сполучну тканину.

Дієтолог зазначила, що збагатити організм вітаміном К допоможуть такі продукти: капуста, шпинат, броколі, яловича печінка, курка, ківі, авокадо. Точної дози добової норми вітаміну К для людини не існує, але в цілому дієтологи вважають, що 120 мкг в день оптимально підходить для чоловіків, а 90 мкг досить для жінок.

Нагадаємо, щоб організм отримав максимальну користь від вітамінів і різних добавок, приймати їх потрібно в правильний час доби. Лікар-нутриціолог Анна Кашпур пояснила, які вітаміни варто пити вранці.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що доктор Доун Харпер розповіла, які симптоми вказують на те, що організму не вистачає вітаміну В12.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини