Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Чому залізо може не засвоюватися організмом
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому залізо може не засвоюватися організмом

Дієтолог Джо Левін з Великобританії розповів про причини, через які організмом може не засвоюватися залізо

30 листопада 2021, 11:20
Поділіться публікацією:

Залізо — важливий мікроелемент, який бере участь у багатьох біологічних процесах. І найкращим його джерелом є продукти тваринного походження. Однак трапляються випадки, коли залізо не засвоюється організмом. В чому може бути проблема?

Чому залізо може не засвоюватися організмом

Залізо (фото з відкритих джерел)

Фахівці рекомендують стежити за кількістю чаю, який ви вживаєте, оскільки напій містить речовину, звану танніном, яка перешкоджає засвоєнню заліза. Пам'ятайте, що чаї без кофеїну містять стільки ж танінів, як і звичайний чай. Продукти з високим вмістом фітатів і оксилатів, такі як шпинат, горіхи, шоколад, петрушка і ревінь, також можуть негативно вплинути на засвоєння заліза.

Молочні продукти — йогурт, сир і молоко, а також яйця заважають засвоєнню заліза. Річ у тому, що казеїн із молока та певні форми кальцію перешкоджають, а також не дозволяють залізу засвоюватися.

Тому обов'язково намагайтеся дотримуватися різноманітної та збалансованої дієти.

Нагадаємо, що залізо — незамінний для людини мікроелемент, головна функція якого — транспорт кисню до тканин, органів, систем організму. У нормі вміст заліза в організмі людини становить 3-5 г. Лікар-нутриціолог Анна Ковальчук розповіла, до чого ж може призвести нестача цього мікроелемента.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-педіатр Василь Кулик розповів, яких вітамінів потребує організм в осінньо-зимовий період.

Читайте також, що цинк є важливим біогенним елементом, від якого залежить безліч процесів в організмі. Він покращує стан шкіри, жировий обмін, а також кровотворення. Блогер та провізор Ольга Мельник розповіла, які симптоми вказують на нестачу цинку в організмі та як його заповнити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини