Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Залізо — важливий мікроелемент, який бере участь у багатьох біологічних процесах. І найкращим його джерелом є продукти тваринного походження. Однак трапляються випадки, коли залізо не засвоюється організмом. В чому може бути проблема?
Залізо (фото з відкритих джерел)
Фахівці рекомендують стежити за кількістю чаю, який ви вживаєте, оскільки напій містить речовину, звану танніном, яка перешкоджає засвоєнню заліза. Пам'ятайте, що чаї без кофеїну містять стільки ж танінів, як і звичайний чай. Продукти з високим вмістом фітатів і оксилатів, такі як шпинат, горіхи, шоколад, петрушка і ревінь, також можуть негативно вплинути на засвоєння заліза.
Молочні продукти — йогурт, сир і молоко, а також яйця заважають засвоєнню заліза. Річ у тому, що казеїн із молока та певні форми кальцію перешкоджають, а також не дозволяють залізу засвоюватися.
Тому обов'язково намагайтеся дотримуватися різноманітної та збалансованої дієти.
Нагадаємо, що залізо — незамінний для людини мікроелемент, головна функція якого — транспорт кисню до тканин, органів, систем організму. У нормі вміст заліза в організмі людини становить 3-5 г. Лікар-нутриціолог Анна Ковальчук розповіла, до чого ж може призвести нестача цього мікроелемента.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-педіатр Василь Кулик розповів, яких вітамінів потребує організм в осінньо-зимовий період.
Читайте також, що цинк є важливим біогенним елементом, від якого залежить безліч процесів в організмі. Він покращує стан шкіри, жировий обмін, а також кровотворення. Блогер та провізор Ольга Мельник розповіла, які симптоми вказують на нестачу цинку в організмі та як його заповнити.
Новини