Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Чого потребує жіночий організм після 40 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого потребує жіночий організм після 40 років

Медики відзначили, що жіночий організм після 40-річного віку потребує певних вітамінів і мінералів: яких саме

19 серпня 2021, 09:40 comments1035
Поділіться публікацією:

У жінок після 40 років в організмі відбуваються гормональні зміни, які можуть впливати на самопочуття і стан шкіри. Якщо хочете зберегти молодість і здоров'я, додайте в раціон такі вітаміни та корисні речовини.

Чого потребує жіночий організм після 40 років

Які вітаміни потрібні жінці після 40 років (фото з відкритих джерел)

Залізо

Під час менструації, при нормальному циклі за один день жінка втрачає близько 40 мг заліза. Дефіцит цього елемента послаблює організм і в крайніх випадках може призвести до анемії.

Вітамін D

Брак цього вітаміну позначається на стані кісток, волосся і нігтів. Плюс до всього, жінка починає відчувати підвищену втому, слабкість і депресію.

Кальцій

Не забувайте збагачувати організм кальцієм, якого потребують наші кістки, волості й нігті. З віком він вимивається із кісткової тканини, особливо у жінок.

Магній

При дефіциті магнію може з'явитися біль, судоми в м'язах і безпричинна тривога. Цього мікроелемента багато в горіхах, авокадо, яблуках, зелених овочах, так що додайте їх у свій раціон.

Вітаміни групи В: В6, В12 і В9 (фолієва кислота)

Від вітамінів цієї групи залежить стан шкіри, судинної й нервової систем, процес ділення клітин. У вітамінних препаратах він знаходиться в дуже малих дозах. Якщо хочете поповнити запас цих елементів включіть в раціон шпинат, бобові, гриби та авокадо.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вітамін С (аскорбінова кислота) є потужним антиоксидантом, який зміцнює імунітет, захищає шкіру, знижує запальні процеси в організмі й виконує ще безліч інших функцій. Вважається, що головним джерелом речовини є цитрусові, але вітаміну С багато і в інших овочах і фруктах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини